Cuisine 'Lekker Preuve'

01-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari 2014 Menu 106

Kropsla soep met gamba’s
Ingrediënten:
1 grote kropsla
1,5 verse Spaanse peper
2 kleine uien
2 el bieslook
2 teentjes knoflook
350 gr gamba’s
750 ml kippenbouillon
150 ml room
Olijfolie
Peper en zout
 
Bereiding:
Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd hem in ringetjes.
Snipper de ui.
Was de kropsla in koud water, haal het groene hart er uit en haal de bladeren van de kropsla los.
Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en de peper.
Blus af met de kippenbouillon en de room en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
Snijd de knoflook en de bieslook fijn.
Verhit een pan met wat olijfolie en bak daar de gamba’s in met de knoflook.
Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
Voeg de sla toe en kook deze circa 5 minuten mee.
Pureer de soep met de staafmixer.
Schep de soep in borden, verdeel de overgebleven slablaadjes, gamba’s en bieslook erover.
 
Kruidige eend uit de wok
Ingrediënten:
600 g eendenborstfilet
3 tl vijfkruiden poeder
3 el zonnebloemolie
150 gr kleine uien, in plakjes gesneden
6 kleine stengels bleekselderij, in plakjes gesneden, plus wat van het blad als garnering
1 grote stevige handpeer, geschild, van klokhuis ontdaan en in blokjes gesneden
1 blik waterkastanjes, circa 225 g, uitgelekt en in plakjes gesneden
1,5 el honing
4 el rode wijn
1,5 el lichte sojasaus
300 gr paksoi, fijngesneden
250 gr taugé
 
Bereiding:
Snijd het vlees diagonaal in dunne reepjes. Strooi er het vijfkruiden poeder over en wrijf dit een beetje in. Zet het vlees even apart terwijl u de groenten klaarmaakt.
Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem, voeg dan de olie toe en beweeg de pan wat om de olie goed te verdelen. Roerbak de eendenreepjes 2 minuten lang.
Voeg dan ui en selderij toe en roerbak alles in circa 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg peer en waterkastanjes toe en roerbak nog heel even.
Voeg honing, rode wijn en sojasaus toe. Blijf roeren, zet het vuur laag als het vocht kookt en laat het dan nog 2 minuten sudderen.
Zet het vuur weer hoog. Voeg paksoi en taugé toe en roerbak dit circa 1 minuut, of totdat de paksoi is geslonken en de taugé goed warm is. Deze beide groenten moeten beslist knapperig blijven.
Doe alles in een verwarmde schaal en serveer het gerecht meteen, gegarneerd met selderijblad.
Lekker met eiermie.

01-01-2014 om 00:00 geschreven door Venlonaer  




Zoeken met Google



Zoeken in blog



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs