Via de website van de Standaard kan je zelf allerlei interessante berekeningen maken. Je vindt er het antwoord op vragen zoals: - wat zijn de woningprijzen in mijn gemeente? - wat zijn de kosten bij aankoop van een woning? - waar vind ik de voordeligste autoleningen? - hoeveel zakgeld geef ik mijn kind? - hoe zal mijn toekomstig pensioen eruit zien? - wat is de goedkoopste energieleverancier in mijn buurt? - wat is de goedkoopste internetaansluiting? -enz...
Misschien niet altijd even interessant voor jezelf maar wellicht kan je er ook iemand anders plezier mee doen?
Vanaf vandaag zendt Canvas een 4-delige reeks uit van de BBC " the virtual revolution". In deze reeks gaat men op zoek naar de impact (weten jullie nog... één van de nieuwe woorden die we onlangs geleerd hebben...) van het wereldwijde web sinds zijn ontstaan, nu meer dan 20 jaar geleden. In de reeks komen onder meer aan bod: google, privacy, Wikipedia, blogs en piraterij.
Ik kreeg van Mariette nog een paar leuke links naar liedjes... Je kan een jaartal kiezen; je krijgt de grootste hits uit dat jaar. Je kan luisteren èn de tekst mee volgen. Genieten en ... sla de beentjes maar eens goed uit!
Mariette stuurde me onlangs een interessante website door met een schat aan informatie. En inderdaad je vindt er informatie over de meest diverse zaken: natuur, gezondheid, bouwen, geld...
Klik hier. Even surfen en je zal zien... Bedankt voor de tip, Mariette!
En hoor je ook soms een liedje op de radio waarvan je de tekst wil kennen? Of ben je al lang op zoek naar de tekst van dat liedje waar je in je jonge jaren zo wild van was?
Klik hier en je kan duizenden liedjesteksten vinden. Je kan zoeken op titel of op zanger. Veel muziekplezier!
Houden jullie van kruiswoordraadsels? Op deze website kunnen jullie urenlang puzzelen. Er zijn ook woordraadsels, sudokos, woordspelletjes enz... Veel plezier ermee!
En als je op zoek bent naar een synoniem... Op de andere site vind je allerlei synoniemen die je kan gebruiken om je KWR in te vullen. Je kan zelfs aanduiden hoeveel letters het woord moet tellen. Maar eerst zelf wat zoeken is natuurlijk veel boeiender hé...
Op de site van de taaltelefoon vind je heel wat informatie over de Nederlandse taal. Je kan er een vraag stellen over de juiste schrijfwijze van een woord, je kan er informatie vinden over alle soorten woordenboeken , over de uitspraak van een woord enz... Je kan er ook gratis brochures verkrijgen over spelling.
Op het internet zijn heel leuke korte filmpjes te vinden over hoe alles in elkaar zit. Zo vind je een eenvoudige uitleg over hoe een warmtepomp werkt. Of hoe je veilig kan betalen op internet. Over hoe je rode oogjes kan verwijderen van foto's. Of wil je weten wat ecocheques zijn, hoe de elektronische identiteitskaart werkt enz...?
Je vindt het allemaal op het internet! Neem vlug een kijkje op deze sites.
Als je wil reageren of als je zelf wil berichten schrijven op het forum van seniorennet, dan moet je je eerst registreren. Vooraf dus de voorwaarden goed lezen! Je kan deze hier nog eens nalezen. Kan je ook de vragen beantwoorden?
Raak je ook niet meer wijs uit al die begrippen? In deze tekst krijg je wat meer uitleg! En... maak je maar geen zorgen! Alles verandert; helemaal meekunnen lukt toch niet maar een beetje "mee" zijn is toch wel leuk hé.
Deze tekst vond ik op de blog van de cursisten van Ronse. Wat vind jij ervan? Ga je akkoord? Of is het allemaal wat ouderwets gezaag? Was het vroeger echt allemaal beter?
Lees de tekst en laat je reactie na op het forum van onze blog.
Als je deze bijlage opent dan kan je nog eens lezen hoe je een map aanmaakt; hoe je een document opslaat en hoe je een bestaande map op je USB stick kan opdelen in submaps. Veel succes!