De dag waarop het allemaal begon... Het begon allemaal op Hobbitdag, ook wel de verjaardag van mijn oom Bilbo en van mijzelf. Die ochtend was ik een boek aan het lezen in het bos achter mijn huis toen ik iemand in de verte zag aankomen. Het was mijn goede vriend Gandalf! Ik dacht bij mezelf dat hij er was voor onze verjaardagen, maar het bleek dat hij er ook was voor iets heel anders. In de avond wanneer ik naar huis was aan het wandelen zag ik dat mijn deur openstond en toen ik binnenging was Gandalf er. Hij vroeg me waar ik mijn oom zijn ring had gelegd. Ik dacht toen "dit is toch maar een doodgewone ring", maar dat bleek het helemaal niet te zijn. Hij vertelde me toen dat het een heel gevaarlijke, krachtige ring was en dat het niet veilig was. Dus ik zei: "laten we het gewoon opbergen en we spreken er nooit meer over! Maar toen vertelde hij me dat er gevaarlijke ruiters onderweg waren om de ring te halen en de drager van de ring te vermoorden! Dus het was mijn taak om het weg te brengen samen met mijn tuinier Sam. We vertrokken toen met de ring en gingen op pad naar het Oosten. Gandalf ging even met ons mee, maar verliet ons toen en zo gingen we met ons tweeën verder. Na een aantal gevaarlijke gebeurtenissen ongeveer een week later was er een vergadering enkele dwergen, elven en mensen. Er werd daar beslist dat ik, Sam en mijn twee neven samen met Legolas, Aragorn, een dwerg en een mens op pad gingen om de ring te vernietigen. Wij waren de Reisgenootschap van de ring.
De mijnen van Moria Nadat we even onderweg waren belandde we in de bergen en het was hard aan sneeuwen en stormen. Dus we beslisten om naar de mijnen de gaan en kwamen veilig van de berg af. Toen we voor de mijnen stonden moesten we even nadenken over het wachtwoord, maar na een tijdje kwamen ik en Gandalf erop. Ik was vanachter in de rij en toen we naar binnen gingen werd ik door iets langs achter bij mijn been gegrepen. Het was een soort grote octopus! Gelukkig kwamen mijn vrienden mij snel redden voor er iets ergs gebeurde. Toen we vluchtten naar de mijnen stortte er veel rotsen neer en konden we niet meer terugdraaien. Toen we verder gingen kwamen er honderden orken en een trol op ons af. Na lang vechten kwam de trol op mij af en ik werd door een speer geraakt. Iedereen dacht dat ik zou sterven, maar gelukkig had ik eerder dit jaar van Bilbo een soort elven harnas gekregen waardoor ik niet erg gewond was. Na een paar uur stappen hoorden we in de verte luid gegil, het waren kobolden! We stonden klaar om te vechten voor ons leven, maar toen gingen ze allemaal op hetzelfde moment ineens weg. Er was iets veel ergers in aantocht, een beest uit de hel. We moesten meteen omdraaien en rennen. Uiteindelijk kwamen we op een heel smalle brug terecht en Gandalf draaide zich om en ging een gevecht aan met het gigantische wezen. Hij brak de brug met zijn staf waardoor het beest viel, maar hij kon nog net Gandalf bij zijn enkel pakken waardoor Gandalf mee in de duisternis viel. Wij waren eindelijk uit de mijnen en in veiligheid, maar we waren kapot van verdriet.
De opsplitsing van de reisgenootschap De reisgenootschap bestond nu uit 7 leden. Ze kwamen via een rivier aan een groot bos, waar ze zouden uitrusten, maar Legolas voelde dat er vijanden in de buurt waren. En hij had gelijk! Frodo besefte dat hij alleen de ring verder zou moeten brengen en dat hij dus zijn vrienden moest achterlaten. Hij was alleen aan het wandelen toen er orken aankwamen. Dan kwam Aragorn naar hem toen en zei tegen Frodo dat hij moest lopen en dat hij wel voor de orken zou zorgen. Hij begreep dus dat Frodo alleen verder moest en accepteerde dit. Sam daarentegen accepteerde dit niet en hij wou meegaan met Frodo. Hij volgde hem dus. Ondertussen waren Frodo's neven aan het weglopen van een hele groep orken, en net op het moment dat ze zich vast liepen kwam Boromir eraan. Hij verdedigde met volle kracht Merijn en Pepijn en deed dit succesvol, maar toen schoot de leider van ver een pijl in het hart van Boromir. Boromir vocht alsnog verder en kreeg nog een pijl op hem geschoten, opnieuw in zijn hart. Hij probeerde nog steeds verder te vechten, maar stierf wel een paar minuten later aan zijn wonden. Merijn en Pepijn werden toen meegenomen door de orken. Frodo was inmiddels in een bootje gestapt om op zijn eentje weg te varen. Maar Sam kwam eraan gelopen en sprong in het water, maar hij kon niet zwemmen! Dus Frodo trok hem snel uit het water en in het bootje. Ze vaarden er toen met z'n tweeën op uit, en moesten met twee de wereld gaan redden door de ring te vernietigen in de Doemberg.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!