hier mijn verhaal.
Na de lange reis en tal van controles en lang
wachten op de bagage toch even geslapen. Er is hier twee uur verschil .
Dus
deze nacht rond 3h30 in mijn bed en deze morgen om 5 uur was het al
klaar en super druk in de straat.
Afrika ontdekken, er is nergens meer diversiteit dan
in Afrika. De vorige landen, zeker centraal Afrika is echt zwart Afrika.
Hier
in Madagaskar is het meer Oosters getint. Geen of weinig kroezelhaar, niet echt
een zwarte huidskleur. Ook de levensstijl is anders.
Elk land heeft zijn eigenheid. Eén ding hebben ze gemeenschappelijk.... ze zeggen allemaal .....oui mon patron.(wat ze ernadien dien mee doen moet je zelf ontdekken.)
Madagaskar is een arm land. Deze
mensen kunnen onze hulp zeker gebruiken. Na één dag merk je dat ook hier een
groot verschil is tussen arm en rijk.
En toch zie je ook hier dat dit een volk
is dat zijn trots niet wegsteekt. Mijn eerste bevindingen in de bakkerij....
veel.....veel werk.
De zaakvoerder wil zijn kwaliteit verbeteren, maar de
prijzen mogen niet stijgen want hij wil een product dat door de middenklasse
kan gekocht worden.
En wetende dat kwaliteit grondstoffen zoals boter, bloem en
suiker veel geld kosten.
Ik heb hier boter crème zien maken met eiwit suiker en
boter, geen dooiers. Ook de banketcrème is gemaakt met water i.p.v. melk enz
Dus even improviseren. Ook geen regelmaat in hun werk.
Grondstoffen worden aangekocht per dag, dus niet proberen om hier iets meer te
maken. Dus zoals ik al zei veel werk.
Morgen staan we om 6 uur op en starten we de
opleiding.
Misschien nog leuk om te weten, mijn bord, waarvan de foto koste 500 Ariary Malagasy weetende dat 1 3490 Ariary Malagasy is.
En het was zeer lekker



|