Gisteren is onze eerste dag goed verlopen.
Hendrik is de productie in de bakkerij gaan opvolgen. Net als al onze andere bakker experten stond hij na korte tijd mee
tussen de bakkers.
Dit is de manier om onmiddellijk vertrouwen te geven. Hendrik kon het niet laten om zelf een deeg te draaien en wat eigen
producten te laten zien. Belangstelling was er zeker. Producten mochten gezien
zijn. Je moet weten dat je in omstandigheden werkt van rond de 45°C en een
vocht % van 15.
Ik ben gestart met kleine broodjes. Ik had de keuze tussen
een steamer oven, oven onder een fornuis. Steamer was geen goed idee. De andere
een alternatief die voldoening gaf. Gisteren was de verantwoordelijke van het
hotel al bewust dat dit een nieuwe investering zal worden.
De brioches waren wel mooi, uit één deeg een mooi
assortimentje gemaakt. Rozijnen brood, brioches, franse brioches, brioche
taart,
Daarna getoond hoe ik koffiekoeken maak. Hier willen ze echt van die
minikoekjes. Ik zal ik mijn overtuigingskracht moeten gebruiken om deze toch
iets groter te maken. Mij deze temperaturen is het niet mogelijk om een deeg
lang te laten liggen.
Ook hebben we een eerste dessertkoekje gemaakt. Dit viel
zeker in de smaak.
Vandaag gaat Hendrik zich gooien op de pizzas. Ik zal
vandaag wat taartjes maken en opnieuw wat werken aan het ontbijt.


|