Na een lange dag gisteren,, 6 uur vliegen en dan nog 6 uur in de wagen richting Bobo Dioulasso, de tweede grootste stad van Burkina Faso. was ons bed meer dan welkom.
Deze morgen hadden we afspraak om 8 uur. De lokale vertegenwoordiger van Exchange en de landcoördinator hadden het even hebben over de projecten. Dat er iets moet gedaan worden aan het ontbijt stond dan al vast.
Om 9 uur hadden we afspraak met de verantwoordelijke van het hotel. Een Fransman die heel veel verwacht van deze missie. Zelf hebben ze al materiaal aangekocht, vormen, uitroltafel, kleine kneder. Dus alles wat er nodig moet zijn om mij thuis te voelen in mijn speeltuin. :-)
Ons eerste bezoek was naar een trieerfabriek voor mango's. Deze mango's worden gexporteerd naar België. Hier krijgen ze voor 17 kg mango's 1650 CEFA (= ca 2,8) de prijs die wij betalen voor 1 mango :-(, in dit sorteerdepo werken ongeveer 70 mensen. Via boottransport komen deze na 1 maand aan in Antwerpen en nadien in onze winkels.
Nadien zijn we de bakkerij en pizzeria gaan bezoeken. Ook daar een verantwoordelijke die op onze komst zat te wachten. Ze hebben speciaal de opening van hun pizzeria uitgesteld om zeker te zijn van hun kwaliteit. De bakkerij die we bezochte verwerkt ongeveer 4 ton bloem per dag dit alleen voor stokbroden van ongeveer 180g per stuk. De pizzeria staat klaar voor gebruik. Hier zal Hendrik zich kunnen uitleven. Ook het bezoek aan de banketbakkerij was een verrassing. Prachtige producten. De croissants en chocoladekoeken waren van hoge kwaliteit. Er werd hier dan ook gewerkt met "top" basisgrondstoffen.
Om 15h30 hebben we afspraak in de keuken van het hotel en de twee bakkers.
Morgen starten we dan echt.
Guido en Hendrik




|