Gisteren een hele dag in de bakkerij geweest. Hier toch een totaal andere missie. Je hebt hier materiaal, het personeel heeft een minimum aan kennis. Alleen aan organisatie ontbreekt het. Hier is het niet de bedoeling om nieuwe producten te creƫren maar om de huidige producten te verbeteren. En dit vooral door basis begrippen van de bakkerij toe te passen. Deegtemperatuur, kneedtijden, rusttijden ...
Gistern heb ik samen met de verantwoordelijke stokbrood en cyabatta gemaakt op mijn manier. Met een poolich, koud water en langere rusttijd. Het resultaat was dan ook goed. Ik heb dan een paar broden meegenomen naat het " Guest" en de felecitaties volgden. Zelfs van de Fransman die hier berblijft :-) .
Vandaag is het verlof, deze dag gaan we gebruiken om de dag en de nachtploeg een basisopleiding te geven van 5 uur. De bedoeling is om ze in twee groepen te verdelen, een brooddeeg, een stokbrooddeeg en cyabattadeeg te laten maken. en ze te wijzen op de basis elementen en ook de reden waarom ze dit zo moeten doen.
Zo, je ziet dat het elke keer een andere aanpak is, een andere omgeving. Een Ex-Change project is nooit het zelfde. Het land, mentaliteit, inrichting van de bakkerij en de grondstoffen. Daarom is het telkens een uitdaging. En ik denk dat ik kan spreken in naam van onze Zes Ex-Change bakkers Experten.



|