De zee is toch even rijden met de brommer (5km) maar wel prachtig, geen flat gebouwen enkel wat hutjes en geen volk. De weg (piste) er naar toe was zeker even mooi, kleine dorpjes met de typische hutjes. Vervolgens gaan eten en s avonds de resultaten gaan bekijken.
De broden met 20% maniok zijn anders van uitzicht en smaken ook anders. Te doen maar misschien nog een te grote stap. Grootte en structuur zijn wel goed. De methode die we nu toepassen is dus juiste en daar voelen ze zich hier ook goed bij. Ten slotte moeten de bakkers het hier zelf doen in de toekomst.
We hebben dan ook deze ochtend besloten om te starten met 10% deels ook om dat de aanvoer en de verwerking van maniok nog een probleem is. Bij 10% moeten we nu al meer dan 50 kg maniokmeel maken en dat is met de huidige molen wel het maximum. Ook de toevoer is nog een op te lossen probleem, want maniok moet elke dag na het oogsten vers aangevoerd worden .Men kan het dus niet stockeren , misschien nog iets om te bespreken in België.
xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ook hebben we overleg gepleegd hoe we de maniok best kunnen drogen en is dit besproken met de lokale aannemer. Het is de bedoeling dat men met deze investering nog deze week start , wat enkel maar aantoont hoe gemotiveerd ze hier zijn.
Op de middag heb ik dan de bakkerij verlaten om de blog te schrijven en om de zaakvoerder zijn slaap te hunnen want deze was zeer moe.
In de late namiddag als de warmte wat afnam ben ik terug gegaan om de fotos te nemen en al de verzamelde info door te geven.
Daarna naar internetcafé om leze blog door te sturen.
Morgen is een reisdag. Auto, vliegtuig en het nodige wachten en dit op de nationale feestdag van Benin. Op aanraden van de bevolking iets meer tijd voorzien om naar de luchthaven te reizen.
Volgende verslag zal vanuit Bourkinafaso zijn.




|