xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Gisteren heel de namiddag testen gedraaid. We hebben deeg gemaakt op twee verschillende methodes en met 10% maniok. Het rijsproces verloopt normaal en structuur veranderd niet. De eerste resultaten zijn dus goed.
Tegen de avond dan eens naar het centrum geweest om verslagen door te mailen zodat blog wordt aangevuld .Ook bezoek gekregen van de Ex-Change coördinator ter plaatse. Na een sympathieke babbel en alles geregeld te hebben voor de vlucht naar Ouagadougou heb ik genoten van een stevig avondmaal. Wat kunnen ze hier heerlijk koken.
Daarna ben ik terug naar de bakkerij gegaan en de resultaten gaan bekijken van de broden met 10% maniok. De resultaten zijn zeer goed en volume en structuur waren zoals ze het hier graag hebben.
Vandaag dan meer testen gedaan met meer maniok.
Opgestaan na een nacht met veel regen. De geuren zijn fantastisch. Na het ontbijt naar de bakkerij waar we verschillende testen hebben gedaan met 10%,15% en 20% maniok.
Het resultaat zal pas vergeleken kunnen worden vanavond laat.
Ook de organisatie en planning is besproken met de eigenaar. Het voorstel om de maniok te drogen zoals ze het doen met de cacaobonen werd positief onthaald. Enkele schetsen waren voldoende om morgen al aan de slag te gaan. Na een maniok geoogst te hebben en opnieuw enkele aangepland te hebben konden we verder met organisatie. Ook het voorstel om te investeren in bepaalde machines kreeg gehoor en werd positief onthaald. Het is aangenaam om aan te voelen dat ze hier echt wel vooruit willen. Alle aanbevelingen worden echt wel serieus genomen. De toekomstvisie van de eigenaar zal deze bakkerij zeker nog doen groeien. Ik heb het gevoel dat we in de toekomst hier nog nuttig werk kunnen verzetten. Na het versturen van de blog gaan we nog eens uitwaaien aan zee.
Morgen meer er over.





|