Maandag 29 junixml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Opgestaan en onmiddellijk naar de bakkerij gegaan, is amper twee minuten stappen. Benieuwd gaan kijken naar het resultaat van de verschillende testen. Jammer genoeg konden ze sommige resultaten van testen niet terug vinden. Wel opmerkelijk dat degen meer dan vijf uur rijzen en nog perfect stevig zijn. Men was nog de laatste broden en broodjes aan het afbakken. De vlechten werden zeer positief onthaald en komen bijna zeker in het assortiment. De eerste stap is gezet.
Ook hebben we het deeg dat we niet gelamineerd (persen tussen rollen) vergeleken met onze methode van kneden. Er is duidelijk een andere structuur, niet gelamineerd is veel steviger van structuur en leent zich beter om te snijden. Gelamineerd heeft veel meer volume en een witte kruim omdat er daar bloem wordt aan toegevoegd op het laatst. Er was wel interesse om brood te snijden met snijmachine. Misschien wel een investering waard want volgens de bakkers is er zeker vraag naar.
Ook werd mij bevestigd dat de weegschaal die van Cotonou moet komen (40 km verder) onder weg is en er zeker op de middag zal zijn. Beetje geduld kan hier geen kwaad. Ondertussen ook de voorziene testen uitgelegd en doorgenomen. Daar we pas kunnen starten in de namiddag met de degen ( houtoven wordt pas opgestart in de late namiddag om s nachts te kunnen bakken).
Ook was er hulp nodig bij de nieuwe wasbakken om de maniok te reinigen. Je kan op de foto ook het versnijden zien.
Met een goed gevoel ben ik beetje laat gaan ontbijten. Vervolgens de blog bijgewerkt en dan kort na de middag terug naar de bakkerij . Het is ook de bedoeling dat ik het bakproces vannacht ga volgen.
Maar eerst de verschillende testen uitvoeren en dit met hopelijk een weegschaal om een duidelijke vergelijking te hebben.





|