Vandaag zondag gestart (zoals het hoort voor een bakker) met een nieuw project in Benin, meer bepaald in het kust en cultuurstadje Quidah vlak aan de zee.
Gisteren na een vlucht van zeven uur met daarbij twee uur vertraging en meer dan een uur wachten op de bagage in Cotonou aangekomen. Vervolgens een ritje van bijna twee uur om de laatste 40 km af te leggen. Uiteindelijk aangekomen in mijn hotelletje voor de komende vijf nachten . Na een frisse pint dan toch om 2 uur gaan slapen.
Het is de opdracht om in de plaatselijke bakkerij een deel van de bloem te vervagen door maniok maar wel met behoud van de kwaliteit en smaak gewoontes. De eerste contacten met de mede eigenaar zijn zeer positief verlopen.
xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ben vandaag dan ook het productieproces gaan volgen en heb moeten vast stellen dat de recepten enkel als indicatie dienen, zal eerste werkpunt zijn, anders is het moeilijk om maniok te gaan gebruiken als er geen constante is. Morgen wordt al een weegschaal aangeschaft, want alles gebeurd hier op zicht (net Koks)
De bakkers zijn hartelijk en sympathieke kerels die toch de indruk geven om open te staan voor de voorziene vernieuwingen.
Ook de inrichting ( zie fotos) is op zijn Afrikaans, met twee grote houtovens, en de nodige plaatselijk muziek. Ik heb vandaag ook al enkele andere modellen voor getoond, en de reacties waren zeer positief. Nu nog afwachten op het resultaat want het brood rijst hier ruim 5 uur.

|