xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Donderdag 19 april
Deze nacht niet goed geslapen, heel de nacht regen, niet een beetje maar met bakken uit de lucht. Het dak van mijn kamer zijn golfplaten, dit gaf een hels lawaai. Moest dit bij ons zo zijn waren er zeker overstromingen. Gisteren was de weg van en naar de bakkerij al voor een deel weggespoeld.Vandaag was dit nog slechter. Eén geluk de zon scheen deze morgen.
Na het ontbijt, opnieuw naar de bakkerij. Deze keer briochedeeg. Als basis gebruikte ik hun sandwiches deeg, hierbij voegde ik op 10 kg deeg bijna 1 liter melk bij. Zoals gisteren gaf ik de uitleg in het Frans en deden de zusters de vertaling naar het Kiroendisch. Met dit deeg opnieuw verschillende soorten producten gemaakt zoals, ronde brioches, vlechten, suikertaartjes en lange Zwitserse koeken. Iedereen volgde met de nodige aandacht wat ik vertelde. Tussendoor werkte zij ook verder aan de productie van de dag, er was een bestelling van 1800 sandwisches, U wel voorstellen dat deze met de hand werden verdeeld en gevormd.
Wat mij ook opviel was, als ik nieuwe producten toonden dat ze telden hoeveel producten op één plaat konden. Energie verbruik van de oven is hier heel belangrijk en samen met de bloem de grootste kost. Zoals sandwisches bakken zij tegen elkaar, dit om er zoveel mogelijk op één plaat te leggen. Ook bij de brioches was het belangrijk dat er zoveel mogelijk op één plaat konden.
Kort na de middag was één van de zusters met de nieuwe producten naar een hotel gegaan om te laten proeven. Ook de winkels en in hun eigen winkel werden de nieuwe producten onmiddellijk ten toon gelegd. Het gevolg, een bestellening van 100 brioches, dit was voor iedereen leuk.
Ook de franse broden werden opnieuw op de nieuwe manier gemaakt.
Na opnieuw een werkdag van 8 tot 19 uur vroeg Melanie of ik mee ging om samen een geitenbronchette te gaan eten. Ze had afgesproken met Europese vrienden. Het was ook de laatste dag voor één van de meisjes daar aanwezig, toevallig een Belgishe van Wijgmaal. De brochettes werden gemaakt op de traditionele manier, er hingen twee geiten aan een haak, daar werden stukken afgesneden en op houtskool gebakken. Ik moet zeggen echt lekker. Om 23h30 mijn bed in.
Jammer dat ik geen goede fotos kan plaatsen, maar deze komen zeker al ik terug ben.
|