17 april
5 uur, een corbo, een soort kraai die mij absoluut wakker wou maken, om 6 uur de klokken van de kapel, om 6h15 de klokken voor de misviering. Ja dan is het het tijd om uit je bed te komen.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Om 7h30 ontbijt, samen met twee zusters die vrijgesteld waren van de gebedsdienst. Om 8 uur vertrokken we naar de bakkerij. Vandaag was het vooral kijken naar hun manier van werken. 30 zakken van 25 kg bloem, 750 kg bloem verwerken in brood, stokbrood en andere producten. En dit voor één dag. Het viel mij vooral op dat ook hier rusttijden van deeg geen rol speelden. Ook gewicht van brood werd op zicht gedaan. De jongeren die werkte in de bakkerij waren wel gemotiveerd en een goede ploeg. Het werk verliep met op de achtergrond kerkmuziek .Af en toe zong er een zuster mee. Middag eten, rundsvlees met bonen, aardappelen of pasta. Lekker klaargemaakt maar veel te veel.. Ik kon het mij niet laten om toch even iets te veranderen. Bij hun sandwiches zetten ze maar 40% vloeistof. Ik liet een deel van het deeg verder kneden met nog 15% meer vloeistof. Het resultaat, sandwiches die luchtiger waren en beter van smaak. Van 8 uur tot 19 uur gewerkt, nadien ben ik samen met Melanie naar mijn verblijf gereden. Daar hebben we de avond doorgebracht met de zusters. Één van de oudere zusters kende onze voormalige koning Boudewijn. Ze was vol lof over hem.
Morgen starten we met de opleiding. tot morgen Guido
|