Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Madagaskar 15 december 2016
  • Madagaskar 14 december 2016
  • Madagaskar 13 december 2016
  • Madagaskar 12 december 2016
  • Bakers For Africa
    Bakers for Africa - Bakkers voor Ex-Change

    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag, leuke opleidingsdag, mooi resultaat
    hallo,
    vandaag was het super, ik had hen in de waan gelaten dat ik een speciaal broodje ging maken. Ik wou toch iets doen aan de kwaliteit van hun stokbroden. Dus ik maakte een deeg op mijn manier. Hier maakte ik stokbrood en een paar speciale broden van. Na het bakken riep ik de "patron" erbij. Hij bekeek me en zei, " ben je vrij deze avond? Kom dit eens leren aan mijn bakkers". Wat een groot verschil met een paar dagen geleden.  Hij was overtuigd dat ik niets kon verbeteren aan zijn broden. Nu plots ziet hij dat het toch beter kan.
    Op de foto zie je het verschil. Nu mag ik plots wel 's avonds komen. Voor mij eigenlijk doodnormaal. Nu zien dat het resultaat ook zo goed is. Voor de rest was het nog wat werken op de gerezen bladerdeeg. Vandaag waren het strikken en doorhaal koeken. Ook konijnen in een gerezen deeg. Aardbeientaartjes in een gerezen deeg stonden ook op het programma.
    Zij maakte een  Burundese specialiteit, gehakt gemengd met uien, peterselie, selder, en kruiden die je hier langs de kant van de weg kan vinden.
    Het uitzicht schrikte mij af om te proeven. (zie foto). Stilaan leer ik hoe je in Burundi ook een beetje je wil kan opleggen. Je eerst bewijzen en dan komt het vanzelf. Dus deze avond zal het voor mij werkdag zijn. Niet dat ik het niet graag heb. De tijd dat je hier bent moet je ook gebruiken om hen iets te leren. Het strafste is... Ik moet daar om 17h30 zijn, ik krijg dan de sleutel.Want als ik vertrek moet ik de deur sluiten zodat er geen kunnen naar buiten gaan. Om 4h30 komt er één van de bazen de deur openmaken en kunnen ze naar huis.stond ik toch even van te kijken. Zo, morgen opnieuw meer nieuws

     
    Zoek de 5 verschillen, Links Belgisch stokbrood, rechts Burundees stokbrood


    Op één van de foto's zal je ook het mes zien dat ze zelf maken. Dit met een mesje uit een broodsnijmachien :-)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    12-08-2011
    Heerlijk!

    Hallo Guido!
    Altijd leuk om je verhaaltjes te lezen.. Ik waan me meteen weer in de bakkerij in Lomé bij Bomaco en kan me soms wel inbeelden hoe het er aan toe gaat bij jou :)
    Je lijkt het er weer erg naar je zin te hebben en ik ben er zeker van dat ze zich geen betere leraar kunnen wensen!
    Veel succes & plezier nog
    en geniet op tijd van een frisse Eku of Flag (of wat het daar ook mag zijn)..
    Groetjes,
    Roselien xx

    12-08-2011 om 21:10 geschreven door Roselien



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs