Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Madagaskar 15 december 2016
  • Madagaskar 14 december 2016
  • Madagaskar 13 december 2016
  • Madagaskar 12 december 2016
  • Bakers For Africa
    Bakers for Africa - Bakkers voor Ex-Change

    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 10 augustus
    Gisteren ben ik met Jaen Luc eigenaar van het huis waar ik verblijf, enkele bakkerij gaan bezoeken in de stad. Overal zie je een type stokbrood, en hier is de naam niet slecht gekozen. Lange rechte broden zonder insnijdingen. Heel luchtig. Je ziet de dat de Franse hier geen invloed hadden. Ook volkorenbrood, witbrood,...
    Eigenlijk de broden die je ook een 30 jaar geleden bij ons kon vinden. De meeste bakkerijen hebben ook een broodsnijmachien. Voor de rest veel cakes, koekjes, een soort bladerdeeg waar ze verschillende producten mee maken. Mijn Avond heb ik doorgebracht met Caroline, een meisje die hier is voor het rode kruis Luxemburg. Ze is hier al 18 maanden en zal minstens nog 6 maanden bliiven. We werden uitgenodigd bij een Belgisch koppel. Zij maakt schilderijen hij werkt als landbouwingenieur. Dit koppel heeft bijna heel Afrika gezien. Hun verhalen waren dan ook leuk om te beluisteren.
    Voor ze naar hier kwamen verbleven ze in Invoorkust, daar zijn ze door de onrusten moeten vluchten, ze werden geƫvacueerd door het Franse leger. Dus een avond vol verhalen.
    Je zal ook merken dat ik niet veel foto's van het gewone leven kan tonen. Je mag hier niet veel foto's maken op straat. Toch blijf ik proberen. Ik heb er goed aan gedaan om mijn grote camera thuis te laten. De kleine camera valt minder op.
    Vandaag zijn we eindelijk kunnen starten met bladerdeeg. Men heeft een margarine kunnen maken die veel beter is en met een hoger smetpunt. Nu gaat hij proberen om dit nog te verbeteren. Je zag aan de croissants dat ze al mooier gebladerd waren. Dus we zijn op goede weg. Ook heb ik het deeg voor morgen al laten maken en in de koelcel laten zetten. Ook dit zal een verbetering zijn. Stilaan zien ook de jongeren dat de producten verbeteren. en beginnen ze te geloven dat ze iets kunnen leren.

    Op de foto's het verblijf, in de tuin staat een advocadoboom met rijpe vruchten, heerlijk!

     

     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs