Hallo, vandaag liep heel de planning anders dan verwacht. Normaal zou er margarine zijn die bruikbaar is voor croissants. Maar... die was er nog niet. Dus iets anders verzinnen. Gisteren het lasintin, de chef banketbakker biscuit gemaakt. Eieren mooi luchtig, maar nadien de bloem met de klopper gemengd. Heel het beslag was ingevallen. Voor hem was dit een normale biscuit. Je kon deze jonge man niets kwalijk nemen hij wist niet beter. Vandaag heb ik heb dan getoond hoe je een biscuit moest maken. In kon 3 vormen meer vullen met mijn beslag. Na het bakken liet ik hem het verschil zien. De overtuiging stond te lezen op zijn aangezicht. Nadien gingen we gebakjes maken. Hij kwam met een kom waarin slagroom ( zelf gemaakte) zat. Ik proefde van deze crème. Ranzig! Ik liet hem proeven... Niet te eten. Toch moest ik hem overtuigen dat we hier niet konden mee werken. We hebben dan nieuwe gemaakt die we morgen gaan verwerken. Na de twee ervaringen van vorig jaar maak ik mijn niet meer druk. Vandaag heb ik hem geleerd hoe je een biscuit moet maken, niet veel maar toch al dat. Voor de rest heb ik hen geleerd om op te ruimen. In plaats van de bloem op tafel te laten liggen, deze in een kom te doen. En zo stap na stap leren ze toch iets. Nu ga ik op zoek naar betere grondstoffen. Wat hier ontbreekt alle kennis. Zo, morgen een nieuwe werkdag, niets gepland, hopende dat we de grondstoffen hebben en dat we eindelijk goede croissants kunnen maken. Op de foto zie je de 6 jongeren die ik probeer iets bij te brengen. onderste foto zijn broodstokje die ze hier eten. Deze namiddag ga ik in de stad rond om andere bakkerijen te bekijken, ik wil weten of zij andere producten maken.
Reacties op bericht (2)
10-08-2011
antwoord op je vraag
Normaal zou er een vertaler zijn, maar het gaat vlugger zonder. Door iets te tonen verstaan ze je ook. Groeten Guido
10-08-2011 om 14:43 geschreven door Guido Devillé
09-08-2011
mrs
veel werk precies, moet er dan iemand vertalen voor jou, of kijken ze gewoon wat je doet? doe zo verder! heidi lap
09-08-2011 om 17:17 geschreven door heidi lap
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek