Verslag woensdag 2 maart
In een opnieuw stralend zonnetje werd de dag aangevangen. Al pasten we onze timing aan omdat we anders een half uurtje te vroeg klaar stonden. Eens iedereen wist welk paar schoenen de zijne waren en welke latten eronder hoorden, ging het zo snel dat we om 10 uur reeds paraat waren. En dat terwijl de lessen pas om half elf starten. Dus vanaf vandaag pasten we hier een mauw aan, zodat we alles iets rustiger konden doen en geen wachttijd meer hoefden te doorworstelen.
Na een alweer stevig ontbijt met onder meer tiramisu, u leest het goed, van s morgens vroeg, wreven we ons goed in, om het roze kleurtje te vermijden. De betere skiërs en boarders konden direct boven starten. De anderen oefenden nog wat beneden. Even wat over het gebied. Het hotel en de oefenpistes liggen op 1045 meter hoogte. Daar vertrekt een eitjeslift tot aan het bergrestaurant op 1450, vanwaar een viertal liften vertrekken. De blauwe zetellift brengt je nog eens hoger, en van daaruit kan je de rode eitjeslift nemen naar het allerhoogste punt van zuid Tirol, 2570 meter. Het is daar da we vanmiddag skigroep 1 tegen kwamen, ze klommen tot op het panoramapunt en aanschouwden vandaar een prachtig panorama, besneeuwde drieduizenders waarop de wind vrij spel had en wit/groene bergkammen. Dit tegen een hemelsblauwe achtergrond en aan een zalig temperatuurtje. Fantastisch.
Ze namen voor alle duidelijkheid de lift terug tot 1 station lager vanwaar ze de volledige afdaling voor hun rekening namen. Wij, Meester Arthur en Meester Stefan deden het hele traject van top tot dal en kwamen verschillende groepen tegen onderweg.We zagen Lindsey Delanglez 1 mooie duik nemen op een iets stijler stukje, de hele groep skiede heel mooi en gecontroleerd mee achter Moni Pieter. In de laatste stukken van de afdaling staken we ook de snowboardgroepen voorbij. Vooral de stijl van Giovanni Sonck en Jordi Van Drom was heel erg mooi om te zien. Wat later zagen we de derde snowboardgroep waar vooral Jeremy en Anas sneeuw aan het proeven waren, letterlijk dan.
Vanavond gaan we nog naar een skishow kijken in het nabijgelegen Speikboden, al is er voor de thuisblijvers ook opvang voorzien.
Nog even laten meegenieten van het menu straks.
Salat van buffet. - Karotten-Ingwer-Crem-Suppe mit Einlage -
Pennette mit Tomaten-Thunfisch-Sauce
-
Brathänchen Pommes Frittes mit Mediterraes Gemüse
-
Apfelkuchen auf Vanillesauce.
Voor de aandachtige lezer, verstop de weegschalen en spaar het droog brood, t zal nodig zijn.
Stefan
02-03-2011 om 18:02
geschreven door StefkeI 
|