HOLLANDSE OMAFIETS met terugtraprem en roestvrije velgen
Hi-Tensile frame.
28" dubbelwandige aluminium velgen. Voorzien van terugtraprem. Framemaat: 55 cm. Compleet met stevige bagagedrager, verlichting en jasbeschermers! Voorzien van gesloten kettingkast. Leverbaar in de framekleur zwart. Let op; deze fiets wordt geleverd ZONDER afgebeeld ringslot! U kunt bij de accessoires hieronder zelf een slot bijbestellen.
Deze fiets wordt bezorgd tegen vaste lage verzendkosten van 15,00 euro.
Bij Matrabike mountainbikes, toerfietsen en kinderfietsen..
Alle fietsen met kortingen tot 60%.
Bij Matrabike, de voordeligste en grootste online-tweewielerspecialist van de Benelux! Vanuit ons hoofdkantoor worden dagelijks talloze fietsen per koerier gezonden aan even zovele tevreden klanten. Meer dan 10.000 mountainbikes, racefietsen, hybrides, stads- en toerfietsen en kinderfietsen tegen de meest voordelige prijzen.
. Woont u in Nederland?
Bezoek de Nederlandse website van Matrabike, de goedkoopste fietsenwinkel van Nederland!
Tips om meer vet te verbranden tijdens het fietsen!
Hoewel fietsen geen wondermiddel is waarmee u in een handomdraai kilos aan overgewicht zult kwijtraken, kan dagelijks een blokje om fietsen u wel helpen op een veilige manier extra vet te verbranden en uw stofwisseling te stimuleren. U verbrandt niet alleen calorieën tijdens het fietsen, maar u zet vooral vet om in spieren. U krijgt dus een mooi gespierd lichaam, zonder dat u er bang voor hoeft te zijn dat u gelijk de beruchte wielerkuiten krijgt. Normaliter geldt dat hoe groter de inspanning c.q. ondervonden weerstand, hoe groter de calorieverbranding in het lichaam.
Houdt u er echter wel rekening mee dat spierweefsel zwaarder weegt dan vet. Zodoende kan het dus zijn dat u qua gewicht niet zozeer afvalt, en dat u zelfs op hetzelfde gewicht blijft hangen. Dit is echter niet iets negatiefs u zult zien dat u binnen afzienbare tijd sterkere benen, strakkere buikspieren en een smaller
middel heeft wanneer u de onderstaande handige tips toepast tijdens uw dagelijkse fietstochten.
Gewoon rustig een blokje om fietsen is al een geweldige manier om uw vetverbranding in een hogere versnelling te zetten. U verbrandt bovendien op een leuke, ontspannen manier calorieën, en u bouwt tevens conditie en spieren op. Indien u niet vaak fietst, kunt u beginnen met elke dag minstens 10 tot 20 minuten in een normaal tempo te fietsen. Hiermee verbrandt u al snel 400 tot 500 calorieën, en dit staat gelijk aan ongeveer 450 gram aan lichaamsvet bijna een pakje boter!. Zodra u de smaak te pakken heeft, kunt u het tempo wat opvoeren naar 22 tot 25 kilometer per uur. Wanneer u dit doet verbrandt u al snel 600 calorieën.
Weerstand creëren
Het trucje om uw lichaam echt aan het werk te zetten zit em in de weerstand die het ondervindt. Een platte, effen weg biedt minder weerstand dan een aantal heuvels in een wat ruiger terrein. Probeer meer weerstand voor uw lichaam te creëren door wat meer heuvelachtig terrein op te zoeken zodat u moet klimmen met de fiets. Hierdoor moeten uw spieren veel harder werken, en zult u zien dat ze binnen de korte keren ook in ruststand calorieën gaan verbranden en dit is alleen maar gunstig! Indien u geen heuvels bij u in de buurt heeft, kunt u ook meer weerstand creëren door op zandweggetjes te fietsen.
Laat u overigens niet uit het veld slaan door weersomstandigheden (hoewel het natuurlijk wel veilig moet blijven). Uw lichaam zal meer calorieën verbranden wanneer u in hitte, regen of met tegenwind fietst.
Intervaltraining
Een methode die met name sporters bekend in de oren zal klinken is intervaltraining. Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Het is een methode die uw stofwisseling een echte boost zal geven! Het zit vrij eenvoudig in elkaar: intervaltraining bestaat uit intervallen waarin u op een snel tempo fietst, afgewisseld met tussenpozen waarin u rustig uitfietst. U kunt bijvoorbeeld twee minuten een flink tempo aanhouden, en vervolgens twee minuten rustig fietsen, gevolgd door twee minuten flink fietsen, etc.
Een andere methode om meer weerstand te creëren is uw versnelling een tandje hoger te zetten, zodat u meer kracht moet zetten bij het trappen. Dus zet uw fiets in plaats van versnelling twee bijvoorbeeld in versnelling drie, en u zult uw spieren al gauw voelen werken.
U ziet het vet verbranden tijdens het fietsen is relatief eenvoudig, zolang u het uw lichaam niet al te gemakkelijk maakt en weerstand creëert!
Zesmaal minder fietsers op een druilerige dag en veertig keer meer fietsers op een zeldzame zonnige dag. De cijfers
van het fietstoerisme in de provincie Antwerpen van juli en augustus
vertonen een opvallende gelijkenis met de weerkaarten van het KMI.
Toerisme Provincie Antwerpen noteerde algemeen 15% minder fietsers dan in dezelfde periode van 2010.
Op een tiental plaatsen in de provincie Antwerpen liggen tellers die
het aantal passerende fietsers registreren. Toerisme Provincie Antwerpen
verzamelde de resultaten voor de maanden juli en augustus en vergeleek
die met de zomer van 2010. Gemiddeld liggen de resultaten 15% lager dan
in dezelfde periode vorig jaar. Op een zeldzame fraaie zomerdag gaan de
cijfers echter plots spectaculair de hoogte in.
Dirk Yzewyn, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: "Het lijkt
alsof fietsers het maximum willen halen uit elke mooie vakantiedag.
Zomerse temperaturen zorgen meteen voor topcijfers. Op zaterdag 20
augustus passeerden aan de abdij van Postel 544 fietsers. De
daaropvolgende maandag - iedereen herinnert zich de apocalyptische
taferelen - daagden amper 51 fietsers op. Nog geen tiende van twee dagen
eerder."
10 jaar fietsroutenetwerk
Het fietsroutenetwerk in de provincie Antwerpen bestaat in 2011
precies 10 jaar. Het feestjaar startte erg veelbelovend. In de
zonovergoten maand april stapten aanzienlijk meer mensen op de fiets dan
de voorbije jaren. Bovendien lag de tevredenheidsfactor hoog: bij de
Routedokter van Toerisme Provincie Antwerpen liepen die maand nog geen
50 meldingen i.v.m. bewegwijzering of wegdek binnen. Ook de kaarten van
het fietsroutenetwerk gaan nog steeds bijzonder vlot over de toonbank.
Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme: "Toerisme Provincie
Antwerpen verdeelde in 2011 al ruim 7000 exemplaren van de fietsbox en
21.000 losse kaarten van het fietsroutenetwerk. Het aanbod is prima en
de belangstelling blijft groot. Alleen jammer dat we de fietser in dit
feestjaar ook geen perfect fietsweer kunnen aanbieden."
Een fiets is een voertuig door spierkracht aangedreven. De hedendaagse fiets bestaat uit ten minste twee wielen, een frame, een zadel, een stuur, een fietsketting en een trapas met pedalen. Sommige fietsen hebben een (hulp)motor. Tot 1966 was de wettelijke term in Nederland rijwiel.
In Vlaanderen wordt ook het Franse velo gebruikt.
Van de fiets zijn andere vervoermiddelen afgeleid, zoals de vooral in Azië populaire riksja en becak, en enkele gemotoriseerde varianten die als uitvindingen een "eigen" leven zijn gaan leiden: de bromfiets, snorfiets, scooter en motorfiets.