Ik ben Kelly Rymenams, mama van 2 prachtige kinderen, Yannick (°1999) en Yanaïka (°2010) en gehuwd met de papa van mijn schatten, Gunther.
In 1994 hebben Gunther en ik elkaar leren kennen, en zijn we een koppel geworden. We waren toen allebei 18 jaar. Al heel snel bleek dat wij voor mekaar bestemd waren, en 4 jaar later, in 1998 gaven we mekaar ons ja-woord.
We wisten al heel snel dat wij kinderen wilden, maar de natuur wilde niet helemaal mee. Na 2,5 jaar proberen, behandelingen op de inferiliteitsafdeling van het UZ Leuven, mochten we uiteindelijk op 10-10-1999 ons eerste kindje verwelkomen. Hij kreeg de naam Yannick mee. Tijdens de eerste jaren bleek echter al dat Yannick geen doorsnee kind was, toch heeft het geduurd tot zijn 7e verjaardag, vooraleer we wisten dat Yannick autisme heeft.
In 2009 ontdekten we totaal onverwacht dat we opnieuw zwanger waren, deze keer van een dochter. Yanaïka is geboren op 12-05-2010, en ook zij is een bijzonder kindje.
Omdat het leven in ons gezin zo bijzonder is, wil ik dit graag delen.
Yannick zijn eerste schooldag was op 2 september 2002. Hij ging naar het 1e kleuterklasje in de school waar ook ik als klein meisje school had gelopen.
Hoewel Yannick geen traan liet toen hij naar school ging, was het voor mama toch een emotioneel gebeuren. Een hele stap om dat kleine ventje de eerste keer naar school te brengen.
Yannick sprak op dat moment een echt babytaaltje, en het was heel dikwijls heel moeilijk om hem te verstaan. Hij was echter een gelukkig kleutertje. In de 1e kleuterklas liep (buiten zijn taal dan) alles vrij goed eigenlijk. Yannick was wel veel ziek, hij had dikwijls keelontstekingen, en de eerste jaren op school heeft hij meer antibiotica moeten nemen dan ons lief was.
In de 2e kleuterklas echter begonnen we te merken dat het moeilijk liep. Op elk oudercontact hoorden we van de kleuterjuf dat Yannick liever alleen speelde dan in de groep kindjes. Ook waren zijn pengreep en het knippen vaardigheden die hij niet goed kon, en waar hij vrij veel weerstand op bood. Maar de juf dacht dat dit er wel zou uitgroeien.
Op elk oudercontact bleven wij herhalen dat dit niet klopte, en dat wij thuis ook meer en meer dingen begonnen op te merken die moeilijker liepen. Maar de kleuterjuf bleef bij haar standpunt, Yannick was gewoon een koppig kind, en die koppigheid zou er wel uitgroeien.
Het schooljaar dat erop volgde, merkten wij tot onze grote spijt, dat Yannick opnieuw bij dezelfde kleuterjuf zat. Het was een brugklasje waar kindjes van 2 opeenvolgende leeftijden bij mekaar in de klas zaten. Ondanks onze opmerkingen en zorgen, wou de juf nog altijd niet zien dat er iets niet klopte met onze jongen.
Het was pas toen Yannick zijn laatste kleuterklasje opnieuw deed, en bij een andere (jongere) juf terecht kwam, dat er eindelijk gehoor kwam. Deze juf deelde onze zorgen wel. Want in september startte onze zoon bij haar in het klasje, en in oktober hadden we een eerste overleg met de juf, directie van de school, CLB, en werd er ons geadviseerd om datzelfde schooljaar nog over te stappen naar een speelleerklas.
Want ondanks het feit dat Yannick al een jaartje ouder was dan de andere kindjes van zijn klas, functioneerde hij veel jonger dan de andere kindjes, en kon hij de druk in de klas niet aan. Zo is Yannick na de allerheiligen vakantie van dat schooljaar gestart in de speelleerklas van de Damiaanschool in Tremelo
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!