We hebben gekozen om met het vliegtuig naar Kiev te gaan met de vliegtuigmaatschappij Lufthansa. We vertrekken om 7u vanuit Brussel, dan moeten we overstappen in Zürich (om 8u20), ons vliegtuig vertrekt terug om 9u30. We komen uiteindelijk aan in Kiev om 13u05
Ter plaatse zullen we gebruik maken van een gehuurde auto
Kiev heeft een bevolking van ongeveer 2.660.401 inwoners (2005). Kiev is dan wel de hoofdstad van Oekraïne, van de totale bevolking zijn 83% Oekraïners, maar ook 13% Russen. Dat is ook de reden waarom Oekraïens als Russisch gesproken worden in de stad. De bevolking had een grote groei tussen 1943 en 1959 (van 180.000 naar 1,1 miljoen)
In Kiev is het eten wat duurder dan in de rest van Oekraïne, omdat het de hoofdstad is, maar zeker betaalbaar als je wat oppast. In de Oekraïaanse keuken koken ze vooral met aardappelen, wortelen, bieten en granen. Het nationale gerecht is salo (=gedroogd varkensvet) hoe ouder de salo, hoe duurder en beter. Andere typische gerechten zijn de borsjt (=rode bietensoep) en de pampushki (= zachte broodjes doordrenkt met olie en vers knoflook) De desserts in Oekraïne zijn zeer zoet! Hun specialiteit is varenky (=een zoet banket) Oekraïne staat ook bekend om hun dranken zoals wodka en whisky.
Een visum is niet vereist om te reizen naar Kiev voor minder dan 90 dagen. We moeten wel in bezit zijn van ons paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina en we moeten ook in bezit zijn van een bewijs van onze retourvlucht. Het is nodig dat we ons inenten tegen DTP en Hepatitis A, want deze 2 boosdoeners kunnen onze reispret bederven.