Foto
Maurits Cornelis Escher (Leeuwarden, 17 juni 1898 – Laren, 27 maart 1972) was een Nederlandse kunstenaar die het meest bekend stond om zijn houtgravures en lithografieën, waarin hij over het algemeen speelde met wiskundige principes.
Zoeken in blog

Inhoud blog
 • Antwoord op vorige bericht
 • Analyseren van Escher' werk
 • Enkele van Escher' werkjes
 • Verwarrend
 • Eerste kennismaking
  Escher
  Een blog door Lennart De Taeye
  26-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste kennismaking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag las ik wat meer over de artiest Escher, zijn leven die beknopt beschreven staat in zijn biografie, die je op het internet gemakkelijk terug vind op de officiële website van Escher. Ik had al eens vaag van de man gehoord, maar nooit iets concreet gezien van zijn werk of wat ik er mij moest bij voorstellen. De eerste keer dat ik op google ging gaan kijken naar de afbeeldingen van zijn werk zag ik niet meteen wat er zo speciaal aan zijn werk is, die tekeningen leken mij te kloppen, maar als ik dan eventjes dichter ging kijken klopte die tekening dan toch helemaal niet.

  Maurits ofwel Escher las ik was goed in stereometrie, een onderdeel van wiskunde. In wiskunde zelf was hij slecht, zoals alle overige vakken eigenlijk, Escher was niet zo'n goede leerling, bij stereometrie moet je beschikken over het vermogen om bepaalde dingen voor te stellen in je hoofd. Hier was Escher blijkbaar sterk in, wat hem ook goed van pas kwam in het maken van z'n tekeningen en andere werken.

   


  26-10-2008 om 00:00 geschreven door Lennart  
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!