Uit mijn jeugdperiode kan ik hééééél weinig herinneren. Ik vraag me dan ook dikwijls af of het komt doordat ik al zoveel meegemaakt hebt en mijn hoofd bomvol zit , misschien ben ik gewoon wel nonchalant , misschien is er weinig te herinneren aan die periode , of liggen mijn prioriteiten meer op het heden. Kortom buiten de feiten wie mijn beste vrienden waren, wat ik studeerde en eerste liefdeservaringen kan ik mezelf niet omschrijven. Ik weet alleen dat ik er altijd al rotsvast van overtuigd ben dat het leven draait om geven en nemen , respect geven is respect krijgen. Eerlijk zijn is eerlijk behandeld worden. Ik ben nogal een stress kip en probeer steeds zoveel mogelijk mezelf te bewijzen en de lat steeds hoger te leggen zodat ik te kampen krijg met teleurstellingen over mezelf. Ik ben nogal kordaat,eerlijk, uitbundig maar vooral een persoon waar je vlug van weet wat je wel en wat je niet aan mij zal hebben. Mijn gedrag is dan ook overal hetzelfde, thuis , op het werk, bij vrienden, bij onbekenden , enz... Neen ik mag er niet aan denken dat ik verschillende persoonlijkheden zou hebben, mijn leven is zo al complex genoeg geweest. Ik ben 38 jaar en heb drie grote fases overlopen in mijn leven. De eerste fase is die van mijn 20 tot 26 jaar . Een relatie met een 10 jaar oudere man. Een flikkerlicht relatie, hij dronk en ging graag uit ( een dj). Het vrouwelijk schoon liet hem niet onaangeroerd en ik ben er verschillende keren van weggeweest en toch was de drang om terug te gaan groter, waarom daar kan ik geen antwoord op geven. Ik denk dat een meisje op die leeftijd nog niet aandurft om alleen verder te gaan. Ik voelde me als het ware afhankelijk van hem, bang om niet alleen verder te kunnen. Samen hebben we een dochter, ondertussen al 15 jaar maar wij zijn al 12 jaar uit elkaar. Na talloze vernederingen ( hij bracht andere vrouwen mee naar huis) , een paar vuistslagen en het afgeven van mijn zuurverdiende centen besefte ik plots dat ik zo geen leven kon hebben en heb de deur achter mij toegetrokken en nooit meer achterom gekeken. In het begin was dat niet evident want ik had helemaal niet meegekregen, geen meubelen, geen kleding, zelfs niets van onze dochter dat ik niet anders kon dan terug naar mijn ouderlijk huis terug te keren. Ik kon dat niet lang volhouden omdat ik mijn eigen leven gewoon was en omdat mijn ouders van een andere generatie zijn. Na gesprek met de bank heb ik een kleine som kunnen lenen om de noodzakelijkste dingen aan te schaffen. Het was hard knokken om er te komen. In het begin van mijn alleenstaand wonen met dochtertje kwam hij mij stalken, heb ook nog een slaag gekregen voor mijn deur , bespioneerde hij mij uren want kon zeggen tot wanneer ik ergens was en ook trof ik mijn auto aan met platte banden. Het was me een leventje maar stilaan is alles in zijn plooi gevallen.
Daarna begon mijn tweede fase van mijn 26 tot 30 jaar. Na die zware eerste fase in mijn jonge leven, die mij toch wel getekend blijft, leerde ik mezelf kennen. Ik had humor, geen vrolijk zijn, was zeer zelfstandig , leergierig, enthousiast, boordevol energie maar zeer teleurstellend en wantrouwig wat mannen aanging. Plots zat ik in een fase mijn moedergevoel naar boven kwam en ik moest en zou een tweede kind hebben maar een man continue in mijn leven leek mij nogal beangstigend , dus het tweede kind kwam er maar de papa wou ik er niet bij nemen Eigenlijk was ik gelukkig als alleenstaande mama, woonde in een sociale woning, werkte halftijds en deed regelmatig uitstappen met mijn dochtertje en vriendinnen. Het huisje was steeds proper ( was nogal een freak, is al beter) en kindjes kwamen precies altijd uit de boekjes. Denk dat het in die periode begonnen is die ik mij wou bewijzen. Bewijzen dat ik het alleen kon. Bang dat de kindjes een vuile trui of broek zouden aanhebben want wat zouden de mensen, geburen wel niet van mij vinden?
De derde fase was van mijn 30 jaar tot nu. De periode waarin ik mijn man leerde kennen
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!