paprikasoep voorbereiding 15 minuten bereiding 35 minuten 1 grote paprika (350gram) gehalveerd 1/2 theelepel olijfolie 1 kleine bruine ui (80gram ) fijngesipperd 250ml kippebouilion 125ml(1/2 pakje ) groentensap 250ml water 1/2 theelepel suiker 60ml magere yoghurt 1 eetlepel gehakt vesr bieslook 1 Gril de paprika met schil naar boven , tot de schil barst verwijder het vel en hak het vlees klein . 2. Verhit de olie in een grote steelpan en bak daarin de ui met de paprika tot de ui zacht is . Roer er de bouilion samen met het water en sap door . Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt ,ca 20 minuten zachtjes koken tot de paprika zacht is . 3 . Mix het mengsel in de keukenmachine of blender glad en doe het terug in de pan . Roer de suiker erdoor en blijf roeren tot alles goed heet is . Serveer de soep met een dt yoghurt en bestrooi met bieslook voor 2 personen per portie 0,8vet ; 453 kj