Egypte . . .
Het land van mijn dromen . . .
Inhoud blog
  • reis 12/07 tot 26/07
  • Waarom Egypte . . .
  • Mijn favoriete gedeelte van Egypte . . . Het tempeleiland Philae . . .
  • Egypte sinds de revolutie . . .
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reis 12/07 tot 26/07

    Hallo allemaal ,

    Inmiddels heb ik het Egyptische grondgebied alweer moeten verlaten , binnenkort kan je hier enkele reisverhalen lezen en heel veel beeldmateriaal bekijken . . . . Ik heb zo een vierhonderd foto's gemaakt . . .


    Heel veel groetjes ,

    Katrien


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    27-07-2007, 17:55 geschreven door anchesenamon  
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Egypte . . .
    24 April 2007

    Waarom Egypte . . .
    Dat is de eeuwige vraag die mensen me stellen
    Tja wat kan ik daar dan op zeggen . . . Maar dit weekend heb ik in één van mijn vele boeken het perfecte antwoord gevonden , de manier waarop de schrijver het zo mooi kan zeggen . . . met die woorden ben ik het volledig mee eens .
    Het gaat als volgt . . . "Sinds ik in Europa woon , kom ik westerlingen tegen die zo in de ban zijn van het oude Egypte zijn dat het niet veel scheelt of ze beschouwen zich als de kinderen van de farao's. Wat gemeenlijk de 'egyptomanie' word genoemd, is een ziekte noch een mode maar een intense betovering die zelfs de vorm van een passie kan aannemen. De Grieken en de Romeinen hadden zich er al gewonnen aan gegeven, sinds hun tijd is de faraonische beschaving blijven intrigeren en boeien, vanwege de sporen die ze heeft nagelaten , haar mummies, hieroglieven en al haar veronderstelde mysteriën.Daarbij komt nog de zonnemagie van het landschap, een wonderbaarlijke door een tuin doorsneden woestijn"
    Het boek is geschreven door de schrijver Robert Solé en heeft de titel "mijn Egypte" meegekregen, ik heb het boek al enkele malen gelezen en iedere keer ontdek ik wel iets nieuws . Robert Solé is een egyptische schrijver die al sinds zijn zeventiende in frankrijk woonzaam is, hij is afkomstig uit een Egyptische nubische familie en leid je door Egypte heen in zijn boek . . . Een fantastische schrijver die precies kan verwoorden wat ik voel voor zijn thuisland . Natuurlijk besef ik voor de volle honderd procent dat niet alles in Egypte rozegeur en maneschijn is , zo heb je daar nog steeds de onderdrukking van de vrouw en de besnijdenis van de vrouw en ga zo maar verder , maar het land zelf heeft zoveel schoonheid en natuur en geschiedenis te bieden dat ik er eenvoudig weg in de ban van ben , ik zal dan ook heel blij zijn als ik op 12 juli de egyptische grond weer mag betreden . . .
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    24-04-2007, 20:39 geschreven door anchesenamon  
    22-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Hallo allemaal , 

    Na enkele maanden niks meer van me te laten horen ben ik hier terug.
    Ik ben dan ook heel blij te mogen meedelen dat wij in Juli terug naar Egypte vertrekken , ik kijk er echt naar uit . . . van 12 juli tot en met 27 juli , indien jullie vragen zouden hebben of zo , stel ze gerust , hoe meer ik mijn kennis van egypte kan verspreiden hoe beter . . .

    Inshallah ,

    Katrien en Jan
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    22-04-2007, 13:33 geschreven door anchesenamon  
    22-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn favoriete gedeelte van Egypte . . . Het tempeleiland Philae . . .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Tempeleiland Philae

    De sacrale bouwwerken op Philae vormden een uniek geheel dat het eiland in samenhang met de natuur terecht de bijnaam "Parel van Egypte" heeft opgeleverd . Dicht opeen lag op het kleine eiland ( ca 460x150m) in het zuiden van Aswan een complete tempelstad , die ter ere van de Godin Isis werd gebouwd . Door de verplaatsing van de heiligdommen in de jaren zeventig va de 20ste Eeuw naar het naburig Eiland Agilkia werden uit de fundamenten honderden hergebruikte steenblokken in veiligheid gebracht , waaruit blijkt dat de cultische en bouwtraditie van Philae misschien al in de 25e/26e dynastie was begonnen. Als eerste zekere bouwheer op het eiland Nectanebo I (30e dynastie) worden genoemd , terwijl de hoofdgebouwen uit de Grieks Romeinse tijd stammen . De relïefversieringen gaan terug tot in de tijd van de Keizers Marcus Aurelius en Commodus (late 2e eeuw na.Chr. ) Als grote moedergodin was Isis zo populair dat haar cultus op Philae langer dan die van alle andere Oud Egyptische goden kon standhouden . Het laatste graffito op steen van een pelgrim op de tempelmuren in demotisch schrift stamt uit het jaar 452 n. Chr . Pas in de 6e eeuw werd onder Keizer Justinianus Isis'heiligdom definitief gesloten en deels tot een kerk voor de H.Stefanus omgevormd . De Christelijke - Koptische geschiedenis van Philae duurde ongeveer even lang en eindigde 12e/13e Eeuw.


    Tempel van Isis

    De Hoofdtempel van Philae was gewijd aan de godin Isis en haar zoon Harpocrates , de jeugdige Horus . Daarbij komt het grondplan noch in de plaatsing van de vertrekken noch in zijn orïentatie overeen met he klassieke schema van een Ptolemeïsch heiligdom. Bijzonder opvallend  is de knik van as vanaf de tweede pyloon , een fenomeen dat vermoedelijk verband houd met de rotsachtige bodem . Tegenwoordig betreedt men via de kiosk van Nectanebo I het grote voorplein , dat door grote zuilencollonnades met hun decoraties uit de vroege keizertijd wordt omzoomd . Voor de machtige toegangspyloon stonden ooit twee leeuwenfiguren van graniet en een obeliskenpaar , dat echter al begin 19e eeuw door de Italiaans avonturier Giovanni Battista Belzoni werd weggehaald . De relïefs van de eerste pyloon tonen een monumentale Ptolemeus XII Neos Dionysus bij het "doden van de vijanden" . Boven deze afbeeldingen van triomf brengt de heerser in diverse afzonderlijke scènes offers aan de goden, hij overhandigt op de oostelijke toren bijvoorbeeld de landskronen aan Horus en Nepthys of brandt reukwerk voor Osiris, Isis en Harpocrates. Vlak voor de oostelijk pyloontoren verrijst een grote poort van Ptolemeus II Philadelphos , die er dwars op staat , terwijl het centrale toegangsportaal al in de 30e dynastie onder Nectanebo I ontstond en aansluitend inde Polemeïsche nieuwbouw werd geïntegreerd. De voorhof van de Isistempel wordt links door het geboortehuis en rechts door een reeks vertrekken voor priesters afgesloten . Een trap leidt omhoop naar de tweede pyloon wederom onder Neos Dionysos gedecoreerd. In het metselwerk van de rechtertoren heeft men een aan de oppervlakte liggende granietrots gepolijst en met een schenkingstekst uit het 24e regeringsjaar van Ptolemeus VI Philompetor beschreven . Achter de pyloon ligt een smalle hof die desgewenst met een zonnescherm kon worden afgedkt , daarna volgt de voorhal met acht zuilen waar de Christelijke kerk (6e eeuw n.Chr) werd ondergebracht , zoals uit de ingemetselde kruisen en een kleine wandapsis blijkt . Via andere vertrekken bereikt men aan het einde van de tempelas het allerheiligste , waar nog de grote sokkel voor de bark van Isis staat die voor cultische doeleinden was bestemd . De fraaie bas-relïefs kwamen tot stand onder de eerste bouwheer van het heiligdom , Ptolemeus II Philadelphos .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    22-02-2006, 14:03 geschreven door anchesenamon  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte sinds de revolutie . . .
    23/07/1952

    Staatsgreep van de "Vrije Officieren" onder generaal Mohammed Nagib , afzetting van Koning Faroek I

    18/06/1953

    Egypte word een republiek

    1954

    Gamal Abd el Nasser wordt president en premier

    1956

    Suezcrisis : de nationalisatie van de Suezkanaalmaatschappij ( in Engels bezit) leidt tot een aanval van Groot Brittanïe , Frankrijk en Israël op Egypte

    1960 - 1970

    Bouw van de Aswandam

    1967

    Egypte wordt in de Zesdaagse Oorlog door Israël vernietigend verslagen , Israël bezet de Sinaï

    15/10/1973

    Dood van Nasser; Anwar esSadat volgt hem op als staatshoofd

    06/10/1973

    Begin van de "Oktoberoorlog" (Jom Kippoer oorlog ) met een verrassingsaanval van Egypte en Syrië op Israël , op 26/10/1973 wordt de oorlog onder druk van de grote mogendheden beëindigend.

    Vanaf 1974

    Politiek van openheid door Sadat , westelijke investeringen moeten gestimuleerd worden .

    19/11/1977

    Sadats reis naar Israël is het begin van het vredesproces tussen beide landen

    26/03/1979

    Sadat en Begin ondertekenen het vredesverdrag van Camp David ; teruggave van de Sinaï aan Egypte uiterlijk 1982

    06/10/1981

    Moord op Sadat door Moslimfundamentalisten , zijn opvolger wordt Mohammed Hosni Moebarak

    1991

    Deelname van Egypte aan de Golfoorlog tegen Irak aan de zijde van de Verenigde Staten

    2006

    Tot op de dag van vandaag is Mohammed Hosni Moebarak nog steeds President van Egypte




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    22-02-2006, 12:56 geschreven door anchesenamon  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moderne Egypte in getallen en feiten

    Geografie en bevolking .

    Naam : Arabische Republiek Egypte

    Hoofdstad : Caîro

    Officiële taal : Arabisch

    Nationale feestdag : 23 Juli (verjaardag van de revolutie van 1952 )

    Valuta : 1 Egyptisch Pond = 100 Piaster

    Oppervlakte : ca. 1.002.000 km2

    Topografie : Egypte is verdeeld in vier landschapzones : het dal van de Nijl en de delta (ca 99% van de bevolking ) de Libische woestijn in het westen (ca. 2/3 van het oppervlak ) de Arabische woestijn in het Oosten en de Sinaï.

    Klimaat : Woestijnklimaat , mediterraan klimaat langs de kust in het noorden

    Bevolking : ca. 77,5 miljoen (stand Juli 2005 ) Het grootste deel van de bevolking leeft op een opppervlak van slechts 35.200 km2 , ca 54 % van de inwoners van Egypte woont in de Nijldelta en in en rond Caïro . In Caïro alleen al wonen ca 16,5 miljoen mensen , gemiddelde bevolkingsdichtheid in Caïro : ca 27.000 inwoners per km2

    Bevolkingsgroei in 2005 : 1,78 %

    Etnische groepen : Egyptenaren , bedoeïenen: 99 % ; Nubiers , Europeanen e.d ; 1 %

    Religies : Staatsreligie is de Islam : 94 % Moslims en 6 % Christenen (meestal Koptisch Christenen)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    22-02-2006, 12:08 geschreven door anchesenamon  
    21-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Egypte . . .
    Waarom Egypte hoor ik sommigen onder jullie denken , er zijn nog zoveel andere landen die een intressante en boeiende cultuur hebben , maar net zoals mijn bericht van gisteren kan ik jullie vertellen dat Egypte de moeite waar is om even jullie aandacht te trekken . Het heeft gewoon alles , alle dagen zon , heel veel cultuur en geschiedenis . . . Natuurlijk heeft de laatste jaren en dagen ook wel zijn schaduwkanten . Ik vind het dan ook heel spijtig wat er gebeurd is vorig jaar op 23 juli , de aanslag in Sharm El Sheik , dan nog net op men verjaardag . Maar zoals we immers allemaal weten , aanslagen gebeuren overal, hoe we het ook draaien of keren , je loopt overal risico . . .

    Nou ik ga dan maar weer , katrientje
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    21-01-2006, 12:52 geschreven door anchesenamon  
    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen . . .
    Hallo lieve mensen allemaal ,

    Laat ik me even voorstellen , ik ben Katrien , een 24 jarig meisje uit Oost Vlaanderen .
    Ik werk momenteel als Logistiek Assistente in een ziekenhuis te Sint Niklaas . Ik ben momenteel nog woonachtig te Zele bij mijn ouders en Zus , maar daar zit binnenkort verandering in te komen .
    Waarom ben ik eigenlijk deze "blog" gestart . Ik had een adres doorgekregen van een collega en toen ik het concept te zien kreeg vond ik het wel leuk om zoiets te maken over mijn grote passie , namelijk "Egypte"

    Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door alles wat met geschiedenis te maken heeft , het zal jullie dan ook niet verwonderen dat ik steeds met men neus in boeken zat over geschiedenis . Toen ik een jaar of negen was kreeg ik een boek te pakken met een wel heel mooie kaft er rond , namelijk het masker van Toetanchamon . Het gelaat was zo sprekend en het was alsof die ogen me nooit meer wilden lostlaten . Van toen af aan is mijn intresse zich beginnen beperken tot de Egyptische geschiedenis . Maar toch heb ik nog enkele jaren gewacht om daar heen te trekken .Aangezien ik "single" was , besloot ik van zodra ik werkte , ieder jaar een reis te maken zodat ik zeker iets van de wereld zou gezien hebben . Eerst kwam Griekenland , dan Turkije en dan uiteindelijk Egypte , van zodra ik de grond aanraakte in Egypte had ik echt het gevoel "hier voel ik me echt thuis " . Natuurlijk hoor ik de meesten onder jullie nu denken , wat weet een toeristje nu af van het echte leven in Egypte . En dan kan ik jullie geen ongelijk geven , het leven is daar inderdaad geen lachertje , maar ik weet wel één ding , de glimlach die ik daar op de kleine kinderen hun gezicht gezien heb , wel die vind je hier in Europa nergens meer , iedereen is hier zo op zichzelf gericht . . . En dat heb je daar niet . . .
    Ik was zo betoverd door het land , dat ik de eerste weken , raar maar waar , heimwee had naar Luxor , vorig jaar ben ik onmiddellijk terug gegaan voor vijftien dagen . . . En als het aan mij lag , nou dan keerde ik onmiddellijk terug . Maar . . . Er is een kapertje op de kust , ik heb nu eenmaal een vriend sinds drie maanden , Jan , en ik weet niet echt of ik hem ooit ook zal kunnen overtuigen van mijn liefde voor Egypte , ooit zal het me wel lukken . . .

    Nou dat was zo al een klein verhaaltje over mezelf om me voor te stellen , ik stel voor dat jullie dat ook en beetje doen als jullie deze "blog" bezoeken , en ik hoop echt dat we hier iets leuks kunnen van maken . 

    Heel veel liefs en tot binnenkort ,
    Inchallah , katrien aka anchesenamon
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    20-01-2006, 21:24 geschreven door anchesenamon  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/anchesenamon

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    20-01-2006, 21:08 geschreven door  
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    27-09-2005, 16:32 geschreven door anchesenamon  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek systeem en bestuur

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    27-09-2005, 16:32 geschreven door anchesenamon  
    Archief per week
  • 23/07-29/07 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 20/02-26/02 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 26/09-02/10 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per week
  • 23/07-29/07 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 20/02-26/02 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 26/09-02/10 2005
    Marhaba
    Startpagina !
    Foto
    Gastenboek
  • advocatenkantoor in Egypte / Lawyer office in Egypt
  • Egypte
  • mercikes
  • Goe bezig!
  • Egyptenaartje

    Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie een berichtje zouden achter laten in mijn gastenboek . . . Zodat ik kan zien of ik wel goed bezig ben en of er nog mensen zijn die een enorme boon hebben voor geschiedenis en Egypte . . .


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs