Beveiliging
Alles over beveiliging van huizen en kantoren
Inhoud blog
  • Wetgeving en verplichting rookmelders
  • Aanmelding van alarmsystemen bij de politie
  • VRT-uitzending actualiteitsprogramma Koppen over inbraken
  • Bent u veilig?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u veilig?

    We lezen het iedere dag in het nieuws: er zijn steeds meer inbraken, en in sommige gevallen wordt er zelfs met een list of met geweld toegang verschaft tot uw huis.

    We geven gigantisch veel geld uit aan auto's, televisies, computers, camera's, gsm's, tablet pc's, etc.  maar we vergeten dikwijls dat dit alles andere mensen op de verkeerde gedachten kan brengen.  Als iemand anders dit niet kan of wil betalen, kunnen ze het wel eens bij u komen halen.

    Wat kan u doen?

    In de Westerse landen mag je meestal je eigendommen niet met geweld beschermen.  Je mag potentiele daders het alleen zo moeilijk mogelijk proberen te maken.

    Mogelijke daders hebben niet graag veel aandacht en proberen zo snel als mogelijk hun slag te slaan.  Heel dikwijls is de zichtbare aanwezigheid van een buitensirene al genoeg om hun op andere gedachten te brengen. 

    Een alarminstallatie die geactiveerd wordt, zal onmiddellijk de dader erop attent maken dat iedereen die in de buurt is, zijn aandacht zal richten op het eigendom waar de dader zich bevindt.

    Bovendien kan een alarminstallatie door middel van een telefoonlijn of een SMS-centrale uzelf of mensen die in de buurt wonen (buren, familie) onmiddellijk automatisch een waarschuwing geven dat er ingebroken wordt of zelfs dat er een rookmelder geactiveerd is.

    Een kluis zorgt ervoor dat uw meest kostbare bezittingen zowel bij inbraak als bij brand beveiligd zijn en er de nodige tijd wordt gewonnen om uzelf of de hulpdiensten de kans te geven om aanwezig te zijn vooraleer een dader of een brand uw bezittingen doet verdwijnen.

    Camerabewaking zorgt ervoor dat wanneer u thuis bent (of zelfs op verplaatsing via het internet) u onmiddellijk een overzicht kan krijgen wat er zich eventueel in en rond uw huis gebeurt, zonder dat u uzelf moet verplaatsen of het risico moet lopen dat de dader zich tegen u keert.  Achteraf kunnen de opnamen ook als bewijsmateriaal gebruikt worden of als hulp om de dader te identificeren en te laten vervolgen.

    Wat kost dit alles?

    Als u zelf de installatie doet en u sluit u niet aan bij dure meldkamers, kan u toch al snel voor enkele honderden euro's een basis-installatie hebben.

    En zelfs een alarm-installatie met sms-melding, koppeling met andere sensoren zoals rookmelders en zelfs camera bewaking, al dan niet draadloos, hoeft geen duizenden euro's te kosten!  www.alpatech.net helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:veiligheid,alarm,alarminstallatie,videobewaking,kluizen,safe,inbraak,beveiliging
    19-11-2012, 12:51 geschreven door AlpaTech  
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetgeving en verplichting rookmelders

    Wetgeving Rookmelders

    Sinds 2009 zijn rookmelders verplicht in alle Vlaamse nieuwbouwwoningen en vergunningsplichtige woningrenovaties.

    Voor huurwoningen zijn rookmelders ook verplicht vanaf 2013:

    - Vanaf 1 januari 2013 zijn rookmelders verplicht in alle huurwoningen waarvoor een nieuw contract moeten worden afgesloten na 31 december 2012.

    - In private huurwoningen die al verhuurd zijn op 1 januari 2013 moeten rookmelders geplaatst worden voor 1 januari 2016 als de woning voor 1945 gebouwd werd.  Werd de woning na 1945 gebouwd dan moeten de rookmelders voor 1 januari 2019 geplaatst zijn.

    - In sociale huurwoningen moeten rookmelders geinstalleerd worden binnen de 1 a 4 jaar, afhankelijk van het bouwjaar van de woning.

    Toch is het aangeraden om ook in woningen waar dit nog niet verplicht is, zo snel mogelijk rookmelders te hangen.  Een rookmelder kost slechts tussen de 15 en 25 euro en verdubbelt je kansen om een woningbrand te overleven.  Het Vlaams decreet schrijft een optische rookmelder voor met de norm NBN EN 14604.

    Als verhuurder ben je verantwoordelijk voor de aankoop en installatie van de rookmelder.  Als huurder sta je in voor het onderhoud, zoals bijvoorbeeld het vernieuwen van lege batterijen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2012, 17:27 geschreven door AlpaTech  
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanmelding van alarmsystemen bij de politie
    Aanmelding alarmsystemen:  Alarmsystemen (al dan niet zelf geplaatst) moeten steeds gemeld worden bij de politie binnen 6 maanden na installatie.  Dit kan via de volgende website van de politie: https://policeonweb.belgium.be/eloket/languageSelection.action
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aanmelding alarmsystemen politie
    19-11-2012, 12:58 geschreven door AlpaTech  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-uitzending actualiteitsprogramma Koppen over inbraken

    Op 15/11/2012 ging de VRT-uitzending van het actualiteitsprogramma Koppen over het toenemende aantal inbraken en de manieren waarop je je ertegen kan wapenen:

    http://www.deredactie.be/permalink/1.1482254




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:koppen VRT actualiteit inbraken
    19-11-2012, 12:55 geschreven door AlpaTech  
    Archief per week
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs