Allerlei Gevoelens
alle gevoelens, groot of klein, ze zullen er altijd zijn
Inhoud blog
  • rouw
  • zelfmoord
  • wraak
  • eenzaamheid
  • woede
  • gedichtje emoties
  • innerlijke pijn
  • angst
  • liefde
  • lust
  • blij, tevreden
    welkom op mijn blog!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Startpagina !

     

    Laatste commentaren
  • nou nou heel mooi (vicwils)
        op rouw
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    rouw (van Germ. hrouwen, verwant met Eng. sorrow en Sanskrit karuna) ontstaat als reactie op het verlies van iemand die een grote betekenis had in het leven van de nabestaande. De pijn van dat gemis is de ‘prijs’ die men betaalt voor de band met de overledene. Rouwenden moeten hun leven opnieuw afstemmen, de geliefde persoon is immers voorgoed weg. Rouwen is om die reden een proces van aanpassen. Hoe lang het rouwproces duurt, is voor iedereen verschillend.

    Iedereen maakt ingrijpende verliezen mee: niet alleen door de dood maar ook door het leven. Verlies van het werk, van een huwelijk, van vriendschap, van gezondheid zijn voorbeelden van betekenisvolle verliezen. Ook de verliezen die wij ervaren door de natuurlijke loop van het leven, zoals wanneer de kinderen het ouderlijk huis verlaten, het nooit weerzien van goede vrienden of bij het afsluiten van het arbeidzame leven, kunnen ingrijpend zijn. Eén van de ingrijpendste verliezen waarvoor een mens zich geplaatst ziet is het verlies van een dierbare door overlijden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    31-08-2008, 13:14 geschreven door panda  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfmoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zelfmoord, zelfdoding of suïside (latijn: suicidium, van 'se' = zich en 'caedere' = doden) is de benaming voor het opzettelijk beëindigen van het eigen leven. Het is verschillend van euthanasie, waarbij het eigen leven op eigen verzoek door een ander wordt beëindigd.

    Zelfmoord is een niet te verwaarlozen doodsoorzaak in de overlijdensstatistiek.In nederland plegen gemiddeld 1600 mensen per jaar zelfmoord, dat zijn er ongeveer twee maal zoveel als er slachtoffers vallen in het verkeer. Elk jaar voelen ruim 400.000 mensen zich in Nederland zo wanhopig dat zij zelfmoord overwegen; bijna een kwart onderneemt daarvan ook daadwerkelijk een poging. Dit komt neer op een slagingspercentage van nog geen twee procent. In belgië is zelfmoord de tweede meest voorkomende doodsoorzaak bij jonge mannen van 20 tot 24 jaar en de derde doodsoorzaak bij jonge vrouwen van die leeftijd. In de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar is zelfmoord zelfs de eerste doodsoorzaak. In 2004 beroofden 106 Belgen zich van het leven door voor een trein te springen. In 2003 waren dit er nog 88. Elke dag ontnemen zeven Belgen zich het leven (wat neerkomt op 2500 mensen per jaar). Hiermee is zelfmoord in België aanzienlijk vaker aan de orde dan in Nederland. Ongeveer 2 % van alle overlijdens in België is het gevolg van zelfmoord, bijna 3 % van alle mannelijke overlijdens en iets meer dan 1 % van de vrouwelijke overlijdens. vlaanderen noteert met 3 zelfdodingen per dag het tweede hoogste cijfer binnen de europese unie.

    Met de uitdrukking 'poging tot zelfmoord' (tentamen suicidii TS) wordt vooral bedoeld de 'niet geslaagde' poging, inclusief soortgelijke handelingen waarbij het niet echt de wens van het slachtoffer is om te overlijden; soms gaat het om een kreet om hulp, of om een manier om anderen zich schuldig te laten voelen en zo tot iets te bewegen. Deze beide vormen van poging tot zelfmoord, waartussen de grens niet scherp is, komen vele malen vaker voor dan de 'geslaagde' zelfmoord. Mensen met deze neiging noemt men in de psychatrie ook wel parasuïcidiaal. Veel mensen die uiteindelijk door zelfmoord overlijden, hebben daaraan voorafgaand al eerder pogingen tot zelfmoord gedaan. Ook kan een poging van iemand die niet werkelijk wil overlijden, wel eens onbedoeld slagen.

    Soms is zelfmoord echter een weloverwogen daad.

    • hermann gorïng en heinrich himmler pleegden zelfmoord om aan de doodstraf en verantwoordelijkheid te ontkomen.
    • Leden van geheime organisaties en spionnen plegen zelfmoord als ze in handen van de vijand vallen, zodat ze niet (met marteling) gedwongen worden geheimen prijs te geven (en uiteindelijk toch gedood worden). Ze hebben daartoe vaak al een zelfmoordpil in de standaarduitrusting.
    • Zware criminelen in het algemeen plegen bij ontdekking soms zelfmoord om aan (levenslange) gevangenisstraf te ontkomen.
    • In mei 1940 en daarna pleegden veel joden weloverwogen zelfmoord om aan de jodenvervolgingen te ontkomen. De geëngageerde schrijver menno ter braak, voorvechter van democratie, vergiftigde zichzelf aan de vooravond van de nazibezetting van Nederland op 14 mei 1940 
    • Gedurende de Tweede Wereldoorlog pleegden verschillende verzetsmensen na arrestatie zelfmoord om te voorkomen dat ze na marteling zouden doorslaan en hun kameraden verraden. Voorbeelden daarvan zijn de communisten gerrit kastein, die op het binnenhof uit het raam sprong, en sally dormits, de leider van de nederlandse volksmilitie die zich een kogel door het hoofd schoot.

    Tenslotte is zelfdoding een alternatief van euthanasie; hoogbejaarden die elk perspectief van hun leven en al hun vrienden hebben verloren, maar lichamelijk nog goed gezond zijn, en daarom geen recht op euthanasie hebben, kunnen hun toevlucht nemen tot zelfmoord, al of niet met hulp van een arts. De zelfdoding van oud-PvdA-senator edward brongersma was een van de eerste die wat dit betreft de aandacht trok (1998).


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-08-2008, 13:11 geschreven door panda  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wraak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    wraak is vergelding van onrecht of leed.

    Wraak wordt door sommigen als een ongepaste emotie gezien, omdat het niet rationeel zou zijn. Anderen beschouwen wraak als een oeroude menselijke reactie op aangedaan onrecht. Wraak is, evenals strafrecht, geen sanctie die onrecht of leed weer goed maakt. Integendeel: voor het veroorzaken van het onrecht of leed wordt extra leed bij de dader veroorzaakt. Dit kan verbaal (een belediging pareren met een andere belediging), fysiek (een muilpeer, een pak slaag), via de overheid (aangifte bij de politie, strafzaak, civiele zaak), of op tal van andere geoorloofde of ongeoorloofde manieren.

    De strafmaat bij een bepaald misdrijf komt van oorsprong voort uit gevoelens van wraak: het gevoel dat bij een bepaalde misdaad een bepaalde straf hoort. Niet het slachtoffer maar de overheid zal in dit geval vergelden. Wel kan het slachtoffer of zijn familie in beroep gaan, als de overheid het misdrijf niet wil vervolgen (sepot).

    Oorspronkelijk werd het "oog om oog, tand om tand" beginsel letterlijk toegepast: wie onrecht was aangedaan mocht dit zelf vergelden, en wel met precies hetzelfde onrecht. Ook bloedwraak kwam in oudere samenlevingen voor, en vinden we nog steeds in sommige delen van de wereld. Bloedwraak vormde meestal de vergelding van een moord of soms ook wel van een ongeluk. Vergelding van extreem gezichtsverlies of familieschande wordt eerwraak genoemd. Soms mochten ook andere leden van de stam of familie van de dader worden gedood: groepswraak. Men sprak ook wel van sippenhaftung. In de meeste beschaafdere samenleving heeft de overheid echter het geweldsmonopolie, en mag alleen de overheid strafmaatregelen of dwang toepassen. Dit was meestal om een eindeloze spiraal van wraak en wederwraak te voorkomen. Zie ook vete.

    Wraak wordt wel zoet genoemd, als iemand kan bewijzen dat hij tegen de heersende opvattingen gelijk krijgt. Over het algemeen zal wraakneming in de Nederlandse maatschappij niet gewaardeerd worden en bij wet is het zelfs strafbaar gesteld.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-08-2008, 12:54 geschreven door panda  
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eenzaamheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eenzaamheid is het gevoel dat je alleen bent, van geïsoleerd zijn van 'de anderen'. Onderzoekers omschrijven eenzaamheid als: het ervaren verschil tussen gewenste en aanwezige contacten. Op deze definitie is het meeste onderzoek naar het voorkomen van eenzaamheid gebaseerd. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen sociale en emotionele eenzaamheid (Weiss), tussen situationele en duurzame eenzaamheid (Stevens).

    De meeste mensen die eenzaamheid beschrijven noemen het een gevoel van verdriet, van leegte. Veel mensen die eenzaamheid ervaren, hebben dat de eerste keer ondervonden doordat ze gescheiden werden van hun ouders of verzorgers. Het gevoel van machteloosheid dat daarbij optrad blijft gekoppeld aan het gevoel van eenzaamheid. Dat maakt dat eenzaamheid hardnekkig is: mensen voelen zich (ten onrechte) niet bij machte hun situatie en hun emoties te veranderen. Het kan ertoe leiden dat iemand het leven zo inricht, dat die gevoelens worden vermeden, door het vermijden van contacten met anderen. Contact maken is dan zeer bedreigend, en hier moet dan ook de oplossing voor eenzaamheid niet worden gezocht.

    Verstoringen in het levenspatroon vormen vaak de trigger tot het ervaren van eenzaamheid. Te denken valt aan ander werk, beëindigen van een relatie, het krijgen van een kind. Ook verstoring van het levenspatroon op zeer jonge leeftijd (bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname, ontoereikende ouders) hoort hiertoe. Wie er niet in slaagt weer een bevredigend levenspatroon te vormen kan een gevoel van eenzaamheid houden. Als dat gevoel op jonge leeftijd is ontstaan kan men denken dat iemand een 'eenzame persoonlijkheid' heeft. Een persoonlijkheid is echter veranderend in de tijd, dus het is onterecht iemand een etiket van 'eenzame persoonlijkheid' op te plakken.

    Wanneer een situatie als sterk beladen wordt ervaren dus als boos, bang, verdrietig, machteloos en je niet meer weet wat je moet, kunt, mag, wilt of het antwoord niet meer in de regels kunt vinden ontstaat er een impasse die kan uit monden in eenzaamheid. Als er niemand is die je verstaat of begrijpt bestaat de kans dat je je afsluit en los komt van je beleving. Je geeft dan geen taal aan je beleving en de ervaring wordt naar het onbewuste verplaatst. Het is de behoefte aan een andere invulling van het leven.

    Wie last heeft van eenzaamheid hoeft zeker niet geïsoleerd te zijn. Eenzaamheid is een gevoel, geen situatie. Alleen zijn hoeft niet te betekenen dat men zich alleen voelt. Maar het verschijnsel dat mensen alleen zijn en zich alleen voelen, neemt in onze maatschappij toe. Het komt onder mensen van alle leeftijden voor. In Nederland zou vier tot 22% van de ouderen geregeld of vaak last hebben van eenzaamheid (1997). Onderzoek uit 2004 geeft aan dat grofweg één van de vier Nederlanders zichzelf (soms) eenzaam noemt. Opvallend daarbij is de relatief hoge scores in de leeftijdsgroep van dertig- tot vijfenveertig-jarigen.

    Tal van factoren zoals lichamelijke gezondheid, sociale vaardigheden en competenties, de leefsituatie, leefomgeving, levensgebeurtenissen, persoonlijkheidsfactoren en sociaal netwerk hangen samen met eenzaamheid. Deze staan in relatie met enerzijds de inhoud van relaties die men nu heeft en deze die men zou wensen. Wanneer hierin geen evenwicht is, ontstaat eenzaamheid.

    Langdurige eenzaamheid is ongezond (al kunnen de meningen bij sommigen hierover verdeeld zijn, bv. onder autisten). Aangetoond is dat mensen die last hebben van eenzaamheid een verminderde afweer hebben. Eenzaamheid wordt in verband gebracht met verschillende ziektebeelden, waarvan de meest opvallende depressie is.

    Vooral doordat veel mensen zelf het idee hebben machteloos te zijn, is het soms lastig om iets aan eenzaamheid te doen. Het erkennen dat het probleem bestaat is voor het individu noodzakelijk voor succesvolle interventie.

    Mogelijke interventies bij eenzaamheid variëren van huisbezoek, cursussen/gespreksvormen/therapie, ontmoetingsvormen tot woon-zorgvormen (in een groep wonen). Voor volwassenen zijn in Nederland cursussen beschikbaar. Ook in het voortgezet onderwijs kan eenzaamheid een probleem opleveren. Ook daarvoor zijn cursussen voorhanden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-08-2008, 13:02 geschreven door panda  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    woede is een emotie die kan optreden bij iemand die gedwarsboomd of tegengewerkt wordt, als diens "territorium" betreden wordt, of als zijn of haar grenzen overschreden worden. Woede zet dus aan tot agressie (of gaat ermee samen), van de persoon zelf of van zijn of haar groepsgenoten. Woede kan zich uiten in woorden (schelden, schreeuwen) of in daden in de vorm van fysiek geweld (slaan, schoppen, handtastelijkheden) of het gebruik van wapens.

    Op een andere manier beschouwd is woede de gevoelscomponent van agressie, een onderdeel van de stressreactie die bij alle dieren optreedt: een waargenomen bedreiging roept een tegenreactie op, die op zijn beurt bedreigend is en kan uitmonden in geweld.

    Milde vormen van woede worden aangeduid met woorden als ergernis, geprikkeldheid of irritatie Gematigde vormen met de termen boosheid, kwaadheid en toorn. En sterkere vormen met driftbuien, woedeaanvallen, eruptio of razernij. Als iemand zijn woede niet laat blijken, terwijl hij wel kwaad is, is er sprake van opgekropte woede

    Welke vorm van woede er optreedt hangt niet alleen af van de sterkte van de prikkel en van het karakter van de persoon, maar ook van diens algehele toestand. Toestanden die de prikkelbaarheid van een persoon kunnen verhogen zijn: vermoeidheid, honger, pijn, ziekte, seksuele frustratie, en het gebruik - of de onthouding - van drugs. Ook hormonale veranderingen zoals bij PMS, menopauze of een manische episode kunnen de prikkelbaarheid verhogen.

    Iemand die boos is kan deze woede op een wilde en ongerichte manier uiten, zoals met schreeuwen of slaan, maar kan ook gericht een conflict aangaan en proberen de bedreiging of de obstakels uit de weg te ruimen. De boosheid kan echter ook worden ingehouden en opgepot. Ook kan de boosheid op niet-conflictueuze wijze worden geuit. Als iemand zijn woede over langere tijd op subtiele wijze laat blijken en hierbij directe conflicten uit de weg gaat, spreekt men wel van passief-agressief gedrag.

    Als woede gepaard gaat met agressie (fysiek of verbaal) kan deze gericht zijn tegen andere personen, organisaties of soms voorwerpen (bijvoorbeeld computeragressie). Ook kan de woede gericht zijn op de eigen persoon, bijvoorbeeld als hij of zij meent iets onverstandigs of slechts gedaan te hebben.

    In de klassieke filosofie werd reeds geschreven over woede door de Griekse wijsgeer Aristoteles en door de Romeinse stoicijn seneca, die daaraan zijn verhandeling 'De ira' ('Over de woede') wijdde.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-08-2008, 00:00 geschreven door panda  
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedichtje emoties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    daarstraks was ik op een heleboel blogjes aan het kijken om er mijn favo's uit te kiezen, en opeens zie ik op het blogje van Carla (rebelleke) een heeeeeel mooi gedichtje staan dat heel goed bij mijn blognaam past. en toen ik het vroeg mocht het meteen, dus nog eens bedankt rebelleke voor het mooie gedichtje!!! haar blognaam staat eronder, neem eens een kijkje.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    28-08-2008, 19:45 geschreven door panda  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.innerlijke pijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen innerlijke pijn is de slopendste pijn die er bestaat. innerlijke pijn snijdt door het lichaam, en vooral door het hart. het is gewoonweg verschrikkelijk. het is zelfs zo ondragelijk, dat mensen vanalles beginnen te doen om die innerlijke pijn maar te stoppen, al is het maar voor even. ze snijden zichzelf, drukken sigaretten uit op hun lichaam en nog van die pijnlijke dingen, allemaal om die innerlijke pijn maar even te stoppen. van innerlijke pijn worden ook veel mensen depressief. wat veroorzaakt innerlijke pijn? dat kan door vanalles zijn. een slechte jeugd, gepest worden, een dierbare verliezen... en natuurlijk zijn er een heleboel graden in innerlijke pijn. soms heb je ook innerlijke pijn van gewoon een echte baaldag. na zo'n baaldag kan je dan ook opeens heel triest worden, maar na een avondje trieste muziek, een stevige huilbui en een heleboel zelfmedelijden is dat meestal al wel over. dat is niet het geval bij de echte, snijdende innerlijke pijn. dat gaat niet in één-twee-drie over. soms gaat het zelfs NOOIT over. de mensen die de hoogste graag van innerlijke pijn hebben, hebben echt hulp nodig. maar helaas, soms zit de pijn al zo diep dat hij niet meer weg kan. dan is er geen therapie, geen goed gesprek of geen stevige huilbui die de pijn weg laat gaan. en dat weten ze zelf ook. maar, denken ze dan, er is één oplossing die echt helpt. alleen een hoog gebouw, een auto en een boom, een gifpil of een diep bad helpt. dan is de pijn in één klap verdwenen. triest.

    heb jij ook last van die diepe, innerlijke pijn? denk je dat niemand je kan helpen? het is misschien nog niet te laat om de pijn weg te halen! dit helpt misschien:

    stichting korrelatie (op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur voor hulp, info en advies op allerlei gebied van gezondheid en welzijn): 0900-1450 of e-mailen naar: vraag@korrelatie.nl
    jongerentelefoon: 078-15 14 13 (voor als je wilt praten, anoniem)
    bureau jeugdzorg: 0900-200 30 04 (biedt hulp bij allerlei soorten problemen, ook als je thuis weg wilt)
    www.inpetto-jeugddienst.be (alles over het welzijn van jongeren)
    www.kjt.org (site kinder- en jongerentelefoon, voor vragen en info)
    www.jac.be (jongeren advies centrum voor hulp en info; met adressen van alle centra in vlaanderen)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    28-08-2008, 01:40 geschreven door panda  
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.angst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen iedereen heeft er last van. er zijn een heleboel angsten, van de angst voor spinnen naar de angst voor te plassen. angst is heel vervelend, maar wel noodzakelijk. stel je maar eens iemand voor die geen angst heeft voor overdreven snelheid, voor hoogtes of voor gevaarlijke dieren. die persoon zal niet lang leven! maar datveranderd natuurlijk niets aan het feit dat sommige angsten heel vervelend zijn. neem nu vlinderangst. het is logisch dat een grommende pitbull je de stuipen op het lijf jaagt, maar een fladderend vlindertje? het klinkt onwaarschijnlijk, maar het komt meer voor dan je denkt. "ik ben niet bang voor slangen of spinnen, maar vlinders hebben gewoon iets griezeligs." zei actrice Nicole Kidman ooit in people magazine. hier zijn nog wat voorbeelden van angsten:

    geluidsfobie: bang voor geluid
    smetvrees: bang zijn voor bacteriën
    trilangst: trillen als je bang bent
    roltrapangst: de roltrap niet opdurven
    ablutofobie: angst om te wassen
    bibliofobie: boekenangst
    caligynefobie: angst voor mooie vrouwen
    dendrofobie: bomenangst
    eosofobie: angst voor daglicht
    francofobie: angst voor fransen
    gamofobie: trouwangst
    hydrofobie: waterangst
    lofobie: vergiftegingsangst
    japanofobie: angst voor japanners
    kinesofobie: bewegingsangst
    lunafobie: angst voor de maan
    mageirocofobie: kookangst
    neofobie: angst voor alles wat nieuw is
    ouranofobie: angst voor de hemel
    panofobie: angst voor bang te zijn
    radiofobie: angst voor straling
    somnifobie: slaapangst
    telephonofobie: angst om te bellen
    urofobie: plasangst
    vestifobie: angst voor kleding
    wiccafobie: angst voor heksen
    xanthofobie: angst voor het woord of de kleur geel
    zoofobie: angst voor dieren

    herken je een (of meerdere) angsten? hier zijn wat sites voor je te helpen:

    www.fobiechat.nl: op deze website kunnen mensen met elkaar chatten over fobieën.
    www.ipzo.com: voor professionele hulp bij angst.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    27-08-2008, 22:55 geschreven door panda  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liefde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Waarom is hartstochtelijke liefde niet voor eeuwig? hoe is het mogelijk dat iemand die we een jaar geleden mooi vonden ons nu niets meer doet? de persoon voor wie je genegenheid voelde kan niet veel veranderd zijn. zijn ogen zijn nog steeds hetzelfde. zijn stem heeft nog altijd die hese klank, maar nu opeens irriteert dat vooral. onderzoek overal ter wereld bevestigt dat passie gewoonlijk uitdooft. geen wonder dat sommige culturen het voor waanzin houden een levensgezel te kiezen op grond van iets zo vluchtigs. Helen Fisher oppert dat de scheidingspiek vier jaar na het begin van een relatie mogelijk tijdens de evolutie is ontstaan omdat vier jaar ongeveer de tijdsduur is om een kind door de kleutertijd heen te loodsen. dat stormachtige gevoel dat passie heet blijkt ook nut te hebben: geslachtsgemeenschap alleen is niet voldoende, we hebben ook een dosis passie nodig voor de eerste stadia van de opvoeding. gevoelens van gehechtheid nemen het vervolgens over en creëren een band waarbinnen een hulpeloos kind kan opgroeien. als de baby eenmaal van de borst is, kan hij worden ondergebracht bij een zus, een tante of bij vrienden. beide ouders zijn dan weer vrij om een partner te zoeken en een volgende kind op de wereld te zetten. in biologische termen is de verklaring voor het verdwijnen van het romantische liefdesgevoel mogelijk te vinden in de wijze waarop onze hersenen reageren op de met passie gepaarde gaande repeterende dopamine - uitbarstingen. aanvankelijk geven die ons vleugels, maar net als bij cocaïne treedt er gewenning op: de hersenen passen zich aan de buitensporige roes die de drug veroorzaakt aan. mogelijk worden de zenuwcellen ongevoelig en hebben ze voor dezelfde roes steeds hogere dosis nodig. misschien is het maar goed ook dat de romantiek als een nachtkaars uitgaat. als de door romantische gevoelens gemodificeerde chemische toestand lijkt op die bij geestenzieken of drugsverslaafden, zou een te lange blootstelling misschien kunnen leiden tot psychologische schade.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (17 Stemmen)
    27-08-2008, 20:53 geschreven door panda  
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2005, 16:32 geschreven door panda  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blij, tevreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-09-2005, 16:32 geschreven door panda  
    Archief per week
  • 25/08-31/08 2008
  • 26/09-02/10 2005
    een goed verhaal, opmerking over een gevoel? mail het me!

    heb je een goed verhaal of een opmerking over een specifiek gevoel? mail het me! schrijf je naam erbij, anders kan het niet op de site komen!

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Rondvraag / Poll
    wat was/is uw lievelingsvak op school?
    wiskunde
    nederlands
    frans
    engels
    biologie
    aarderijkskunde
    moraal/godsdienst
    turnen
    tekenen
    andere (speeltijd niet meegeteld)
    Bekijk resultaat

    Een interessant adres?
    Dropbox

    Hallo! Wil je bij mij iets 'droppen'? Graag! Drop nu snel!

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs