Een heerlijk lamsstoofpotje dat pittig afsmaakt en waar je
niet veel werk aan hebt. Hou er wel rekening mee dat dit gerecht lange tijd op
een zacht vuurtje moet staan sudderen. Ben je niet zo voor pikant dan gebruik
je wat minder specerijen. Voor de bouillon gebruik ik de Heldere Groentebouillon
van Natur Compagnie (gistextract, zeezout, wortel, selderij, ui, palmolie,
prei, peterselie, kurkuma, folie, lavas). Dit kan je kopen op
glutenvrijmarkt.com
Ingrediënten
- Raapjes in stukken gesneden
- Gepelde tomaten in stukken gesneden
Bereiding
- Verhit de olijfolie en schroei het lamsvlees
dicht. Kruid het vlees met peper en zout .
- Verwijder het lamsvlees uit de pan en laat nu de
gesnipperde ui glazig worden op een zachter vuur.
- Doe het vlees terug in de pan en voeg de raapjes
en de tomaten toe. Kruid met de groentebouillon, gember, komijn, kardemon, paprikapoeder
en madrascurry. Voeg enkele takjes tijm en een laurierblad toe en laat minstens
een uur op een zacht vuurtje sudderen.
- Voeg op het laatst wat diepvrieserwtje toe. Deze hoeven slechts enkele minuten mee te koken.
- Controleer de smaak en kruid eventueel bij. Haal de tijm en het laurierblad uit de pan.
29-09-2013 om 13:16
geschreven door Manuela 
Categorie:Recepten
Tags:glutenvrij, tarwevrij, suikervrij, melkvrij, maïsvrij
|