Wanneer je op deze blog bent aanbeland zoek je vermoedelijk ook naar alternatieven om toch lekker en gezond te blijven eten ondanks je voedselallergieën en/of -intoleranties.
Zelf eet ik al jaren glutenvrij. Met het nodige vallen en opstaan was ik er in geslaagd om mijn dieet strikt in de hand te houden. Je zal het verhaal wel herkennen: het grootste struikelblok vormen de “verborgen” bindmiddelen die in zoveel voedingswaren verwerkt zitten. Gaandeweg leer je dat er weinig kant en klare producten in de handel verkrijgbaar zijn die je kan eten en dat je best zoveel mogelijk zelf vers bereidt. Wat dat betreft is een glutenvrij dieet beslist gezond: je bespaart je lichaam een hoop bewaarmiddelen, kleurstoffen, en andere chemische rommel. Maar het vraagt tijd.
Enkele weken terug heb ik mij opnieuw laten testen en nu blijkt mijn lichaam geen maïs, geen wit van ei, geen koemelk (meer bepaald de caseïne), geen geraffineerde witte suiker en geen soja meer te verdragen verdragen. Tja, en daar sta je dan. Er zit niets anders op dan opnieuw op zoek te gaan naar voedingswaren en recepten die wel kunnen. Alleen wordt het nu een pak moeilijker.
Wie weet ben jij ook aan een zoektocht begonnen en heb je iets aan mijn schrijfsels en uitprobeersels . Of misschien heb jij wel tips of recepten? Dan hoor ik ze graag!