Gemeente rekent op inkomsten door valorisaties
De komende jaren rekent het gemeentebestuur er op dat er aan de financiële inkomstenzijde een flinke impuls komt dankzij een resem valorisaties. Met de bouw van het NAC kwamen een resem gemeentelijke eigendommen leeg te staan. Het gemeentebestuur zal zelf geen nieuwe invulling geven aan deze gebouwen, maar gaat de komende jaren over tot een verkoop.
Voor de site van het oud gemeentehuis en het voormalig politiekantoor werd reeds met de Vlaamse overheid een brownfieldconvenant afgesloten. Binnen deze convenant wordt voor het hele terrein en een resem omliggende terreinen een grootschalig project onderzocht op haar haalbaarheid. Het ziet er dan ook naar uit dat de komende jaren zowel het voormalig gemeentehuis als de voormalige politiekazerne plaats zullen ruimen voor een nieuwe ontwikkeling met woongelegenheden, handelsruimtes en een ondergrondse parking. Maar wat hoopt het gemeentebestuur nu eigenlijk te krijgen als verkoopprijs voor beide gebouwen? Voor het voormalig politiekantoor werd de inkomstenraming vastgelegd op 1.003.975,00 euro. Het oud gemeentehuis wordt geacht een verkoopprijs te halen van 1.971.800,00 euro.
Daarnaast plant het bestuur ook de verkoop van de voormalige bibliotheek op de Vredelaan. Die valorisatie wordt ingeschaald op een inkomst van 1.002.750,00 euro. Andere valorisaties waar men op rekent, zijn de verkoop van een perceel industriegrond op Centrum-Zuid (820.000 euro), de verkoop van enkele bouwgronden (180.000 euro) en de verkoop van een aantal andere gebouwen zoals het voormalig Sociaal Huis. Ook voor deze verkopen wordt gerekend op een inkomst van meer dan 1 miljoen euro. Als laatste grote valorisatiepakket wordt de verkoop van de voormalige Technische Dienst op Europark ingeschaald op een opbrengst van 1.400.000 euro.
|