Benodigdheden:
varkensvlees in reepjes gesneden, sluimererwten (ook wel slozen genoemd), bouillionblokje
Voor de marinade: 1 eidoooier, 2 eetlepels worchestersaus, 2 eetlepels ketjap, 3 afgestreken eetlepels bloem, 2 eetlepels water.
Alles goed mengen tot een glad mengsel en de reepjes varkensvlees bij doen, anderhalf uur wegzetten op een koele plaats.
-Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak het vlees krokant en bruin. Doe het vlees eruit. - Laat een kleine hoeveelheid olijfolie in de wok, doe de sluimererwten erin en laat een 5 minuten roerbakken, doe het bouillionblokje erbij en laat garen naar de gewenste knapperigheid. Doe daarna het vlees er terug bij en laat het geheel nog eens goed doorwarmen.
Serveer er gekookte aardappeltjes bij!
Wij hebben gisteren alvast lekker gesmult!
|