Beste bloggers,

Dit jaar bestaat het Atomium 50jaar, opletten echter voor wie zelfs familiefoto's, met het Atomium op ,wil plaatsen op het blog:

Media die in 2008 foto's van het Atomium publiceren, moeten de copyright vermelden. Bovendien moet het om nieuwsgaring gaan. Wie aan die voorwaarden voldoet, moet geen auteursrechten betalen. Maar elk gebruik, verspreiding en/of reproductie van het Atomium moet wel nog meegedeeld worden aan de vzw Atomium of aan de beheersmaatschappij SABAM. Als iemand die regels aan zijn laars lapt, kan dat prijzige gevolgen hebben. Er hangt een prijskaartje van euro vast aan het plaatsen van een foto op een internetsite. "Kunstwerken zijn beschermd zolang de kunstenaar, in dit geval architect André Waterkeyn, leeft en tot zeventig jaar na zijn dood. De familie van Waterkeyn eist de auteursrechten op het Atomium op bij de beheersmaatschappij zodat iedereen die de beelden voor commerciële doeleinden gebruikt, die moet betalen," verduidelijkt Renate Maes van SABAM.
bron: www.knack.be

Uitsluitend in geval van informatieartikelen in verband met de festiviteiten van de vijftigjarige van het Atomium en van Expo 58, zijn de privé foto’s, bedoeld voor een niet commercieel en niet-promotioneel doel, die in lage resolutie (max. 600 pixels breed / 72 dpi) worden gepubliceerd, vrij van rechten. Echter, het copyright © Sabam 2008 - www.atomium.be moet verplicht vermeld worden.


bron:http://blog.atomium.be/

één van onze bloggers werd reeds betrapt op het plaatsen van een foto en kreeg de rekening aangeboden!