Inhoud blog
  • Stop de oorlog. Deze jongen is getekend voor zijn leven.
  • Het syrische conflict in 10 vragen.
  • De strijd om papieren te krijgen is moeilijk voor de vluchtelingen
  • Oost west thuis best voor deze 106 Irakezen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    de vluchtelingen crisis
    opdracht pav
    25-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchtelingen labelen is er nu ook wel over.

    Asielzoekers 'gelabeld' met rode polsbandjes: "Dit is toch pure discriminatie?"

    7
    Door: redactie 
    25/01/16 - 13u19  Bron: The Guardian
    Permalink voor ingesloten afbeelding

    In Cardiff is er commotie ontstaan omdat vluchtelingen rode polsbandjes moeten dragen. Enkel op vertoon daarvan krijgen ze drie keer per dag eten. De asielzoekers zelf vinden echter dat ze daardoor te zwaar gelabeld worden. Het privébedrijf dat voor de opvang zorgt, zal nu stoppen met de maatregel. Vorige week kwam al aan het licht dat de voordeuren van asielzoekers in Middlesbrough rood geverfd werden. "Nazipraktijken. Zo weten vandalen en racisten meteen ook waar ze hun woede kunnen koelen", luidde de kritiek toen. Enkele huizen werden toen inderdaad bekogeld met hondenpoep, eieren en stenen.

    Eric Ngalle bracht een maand in het bewuste Lynx House door. In november werd hij erkend als vluchteling, nu komt hij aan de bak als schrijver en werkt hij voor een theaterproductie. "Mijn verblijf daar was een van de ergste ervaringen uit mijn leven", klinkt het. "Ik haatte die polsbandjes. Soms weigerde ik ze te dragen, maar dan kreeg ik geen eten en bestond het risico dat de bevoegde diensten ingelicht werden. Ik diende klacht in tegen die werkwijze, maar daar werd niets mee gedaan."

    Ngalle ondervond vooral last toen hij elke dag tien minuten moest wandelen richting voedselbedeling. "Er was veel verkeer op die baan en natuurlijk zagen de chauffeurs die polsbandjes. Er werd veel getoeterd en we kregen vreselijke dingen naar ons hoofd geslingerd. 'Ga terug naar je land', klonk het onder meer."

    "Niet gelijkwaardig"
    De 41-jarige Maher herkent het gevoel. "De lokale inwoners wisten meteen wie we waren en waar we verbleven. We voelden ons niet gelijkwaardig in de samenleving. Ik probeerde dat ding constant te verstoppen, zodat niemand het zou zien."

    Eenzelfde geluid bij Mogdad Abdeen, een 24-jarige mensenrechtenactivist uit Soedan. Hij zit in afwachting van een definitieve beslissing rond zijn verblijfsvergunning in een ander opvangcentrum in Cardiff. "Dat polsbandje is toch pure discriminatie? We voelen ons op die manier minderwaardig en hebben ook schrik om nieuwe contacten te leggen. Er moest maar eens iemand met slechte bedoelingen tussen zitten. We deden ons beklag, maar niemand luisterde naar ons."

    Foto-ID
    Daar komt nu dus verandering in. "Ik had een gesprek met de grote baas van Clearsprings Ready Homes en er werd mij bevestigd dat de polsbandjes niet langer gebruikt zullen worden", aldus Labour-parlementslid Jo Stevens. "Ik heb over deze materie ook een dringende vraag ingediend bij het Lagerhuis. Dit soort wanpraktijken strookt niet met de warme ontvangst die asielzoekers in Cardiff krijgen. Ik wil laten onderzoeken waarom zo'n systeem überhaupt goedgekeurd werd."

    De vluchtelingen die eten willen krijgen, zullen voorlopig manueel verder geholpen worden. Binnen enkele weken zou een systeem met foto-ID op punt moeten staan.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    22-02-2016
    De Bron

    http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2595580/2016/01/25/Asielzoekers-gelabeld-met-rode-polsbandjes-Dit-is-toch-pure-discriminatie.dhtml

    22-02-2016 om 15:25 geschreven door bron




    Archief per week
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs