Regelmatig bekijken wij in de klas verschillende werken van verschillende kunstenaars. We gaan dan op onderzoek naar kleurgebruik, vorm, textuur,...
Zo kwamen we er deze week ook achter dat wiskunde overal terug te vinden is en dat symmetrie niet alleen tijdens de rekenles van enig belang is. Wiskunde is kunst en kunst is wiskunde !
Vorige week lag Klimt onder de loep. De kinderen waren écht gefascineerd en gingen al vlug gemotiveerd aan de slag. En heel eerlijk gezegd ; de werkjes mogen er best wezen !
Deze week legden we ons toe op de prehistorische kunst. In het bizonder de vruchtbaarheidsbeeldjes. De ene al wat verbetener dan de andere ging met klei aan de slag. Vooral de jongens beleefden de tijd van hun leven. Dus die prehistorie, wel, die vergeten we zeker nooit meer !
Bij deze een oproep aan alle mama's, papa's of grootouders die veel weten over kunst; de deur staat altijd open !
Deze week gaan we van start met het nieuwe thema 'Taalbubbels'. Hierin staan taal en communicatie in al zijn facetten centraal.
En wat heeft de juf vandaag gelachen ! Vandaag werkten de kinderen in groepjes van vier samen; ééntje was blind, ééntje mocht alleen met 'ja' of 'nee' communiceren, ééntje mocht niet spreken en de laatste mocht alleen maar Engels praten. De persoon die niet spreken mocht kwam een opdracht bij de juf ophalen en moest dit aan zijn groep door kunnen vertellen. Opdracht geslaagd, denk je ? Oh ja ! Die zesdejaars hadden immers door dat vele manieren van communiceren mogelijk zijn. Het was alvast een komisch zicht !