Beste Koks,
op verzoek vindt u hier het recept voor de moederdagconfituur.
Ingrediƫnten: 1 kg aardbeien (rijp) 1/2 kg kristalsuiker sap van 1 citroen
Doe de gekuiste en in 8 gesneden aardbeien in een pot met platte bodem. Zet op het vuur en voeg het citroensap erbij. Roer af en toe tot de aardbeien deels weggesmolten zijn en sap vormen. Voeg nu de suiker toe en blijf roeren terwijl het mengsel borrelt. Zorg ervoor dat de suiker niet aan de bodem blijft kleven. Eenmaal alle suiker is opgenomen kan u de confituur 10 minuutjes laten borrelen en af en toe roeren. Hierbij verdampt het overtollige vocht en wordt de confituur dikker. Om te controleren of de confituur de juiste dikte heeft kan u een paar druppels op een bordje doen. Trek een streep in de jus op het bord dat u verticaal houdt. Blijft de streep zichtbaar dan is de confituur dik genoeg. Doe in potjes en sluit af. Zet na afkoeling in de ijskast. Smakelijk!
Meester Tim
10-05-2010 om 18:51
geschreven door L4 - BS ERASMUS 
|