Zo vind ik hutspot het lekkerst.
Indische hutspot<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
250 gr tartaar (of mager gehakt) 1 teentje knoflook 2 eetlepes ketjap manis 1 theelepel sambal oelek 750 gr aardappels 1 kg panklare hutspot 2 kippenbouillon tabletten 1 zakje boemboe goreng margarine zout peper
Bereidingswijze
Tartaar, knoflook, ketjap en sambal mengen en kleine balletjes van maken. aardappels schillen en snijden. In pan doen met hutspot, bouillon tabletten en water. Ongeveer 25 minuten laten koken. Tartaar in koekenpan op matig hoog vuur in 4 minuten rondom bruin bakken. Uit de pan scheppen (schuimspaan) en op een bord warm houden (afdekken met alu folie oid) Door het vet de boemboe goreng mengen en zachtjes laten sudderen. Hutspot afgieten (indien nodig) stampen en boemboe goreng er door roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In warme schaal opscheppen en balletjes erop (of erbij) serveren.
Eet smakelijk, Rina
08-09-2009 om 11:37
geschreven door Rina van Egmond
|