Inhoud blog
  • IT-professional
  • Master in univesiele universiteit
  • kholat
  • enzoknol
  • Nieuwe update minecraft
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuwtjes in de Informaticawereld
    /
    30-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IT-professional

    De IT-professional als ontwerper-analist en niet alleen als programmeur, dàt is de kern van onze opleiding.

    Vroeger was een ICT’er een specialist met een zeer specifieke kennis: programmeren. Vandaag moet hij of zij meer dan ooit een consultant zijn.

    Informatica

    De IT-professional van vandaag moet zowel binnen als buiten de organisatie de noden van klanten kunnen begrijpen en omzetten naar concrete applicaties. Tegelijkertijd moet hij of zij de dingen in een ruimer perspectief zien en vakoverschrijdend kunnen werken.

    Die nieuwe rol maken we jou tijdens je opleiding gaandeweg eigen. We werken rond 3 centrale thema’s:
     

    • Ontwerpen en programmeren: je leert applicaties te ontwikkelen met een gebruiksvriendelijke user-interface, business logica en database integratie. Zowel de .NET als de JAVA-omgeving komen aan bod.
    • We leren je analyse en analysemethoden aan. In het eerste jaar ontwerp je databanken, vanaf het tweede jaar werken we met UML: dé standaardtaal om analysemodellen te beschrijven.
    • En natuurlijk besteden we aandacht aan de onderbouw: zowel computertechnologie als netwerken, besturingssystemen en beveiliging komen aan bod. Ook de managementaspecten waarmee een moderne ICT’er te maken heeft ontbreken niet: budgettering, project- en programmaplanning, corporate governance, auditing en controle, organisatie van een ICT-bedrijf.

    Je gaat steeds autonomer werken en besluit het derde jaar met de realisatie van een ondernemingsproject. Daarbij ga je in een onderneming de kennis en vaardigheden toepassen, die je tijdens de opleiding hebt verworven.

    Zo kan jij bewijzen, dat je de kracht van ICT voor iedereen toegankelijk kan maken.

    30-11-2015 om 11:38 geschreven door valentijn schneider  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Master in univesiele universiteit

    Master in de Wiskundige Informatica

    Situering

    Informatica is vandaag de dag alomtegenwoordig. Bij elke administratie fungeert informatica als een essentieel element van de organisatie, ongeveer alle elektronische apparaten worden gestuurd door software en via het internet heeft de informatica haar intrede in de huiskamer gemaakt. Als gevolg daarvan is de vraag naar hoog gekwalificeerde informatici enorm gestegen, in zoverre zelfs dat het aanbod de vraag niet kan bijhouden. Anderzijds impliceert dit groeiend maatschappelijk belang van informatica een verhoogde eis naar kwaliteit, wat substantiële consequenties heeft voor het opleidingsniveau van de informatici.

    De masteropleiding wiskundige informatica richt zich op de wiskundige aspecten van de informatica en stelt de symbiose tussen wiskunde en informatica
    centraal. Dit komt tot uiting in een aantal sterk verweven disciplines, zoals numerieke informatica, combinatorische informatica, computeralgebra, softcomputing, formele informatica, cryptografie, codeertheorie.
    De masterproef biedt de student de mogelijkheid zich te verdiepen en te bekwamen in de praktische toepassing van wiskundige informatica op maatschappelijk
    relevante problemen afkomstig uit interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek, de industrie, de bedrijfswereld en de openbare sector.

    Troeven

    De afgestudeerden van de opleiding Master in de Wiskundige Informatica kunnen terecht in het wetenschappelijk onderzoek, in het onderwijs en in vele bedrijven waar onderzoek en ontwikkeling een kernactiviteit vormen. Je belangrijkste troeven zijn je probleemstellende en probleemoplossende denkvermogen, naast het conceptualiseren en modelleren, dit alles uiteraard ondersteund door een grondige kennis van de wiskundige informatica.

    Opbouw programma

    Het curriculum bestaat uit een basispakket van 90 studiepunten dat door de student wordt aangevuld met een minor van 30 studiepunten. De student kan kiezen voor ofwel een onderzoeksminor, ofwel een onderwijsminor, ofwel een bedrijfseconomische minor die respectievelijk overeenkomen met een onderzoeks-, onderwijs- of professionele finaliteit.

    Studenten met het diploma van bachelor in de informatica, bachelor in de wiskunde of bachelor in de ingenieurswetenschappen: computerwetenschappen, kunnen rechtstreeks instromen in deze master.

    30-11-2015 om 11:34 geschreven door valentijn schneider  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kholat
    kholat is de nieuwste horror / survival game van 2015

    Kholat is an indie survival horror video game developed by Polish developers IMGN.PRO,[1] in which the player controls a protagonist who is tracing the steps of a group of nine Russian college students who went missing in February 1959 on Kholat Syakhl. The game is based on the Dyatlov Pass incident,[2] a true event that involved ten Russian students, nine of which went missing on Kholat Syakhl and were found dead in the time span of four months.Холатчахль ("Kholat Syakhl") is a transliteration in Russian of Holatchahl, meaning "Dead Mountain" in Mansi.

    The game came out on the Steam Store on June 9, 2015. Sean Bean voices the narrator in the game.

    30-11-2015 om 11:31 geschreven door valentijn schneider  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 30/11-06/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 14/09-20/09 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs