Beestig gezonde tussendoortjes - melk en zuivelproducten
Tussendoortje: melk en zuivelproducten
Melk is rijk aan veel belangrijke voedingsstoffen (calcium, vitaminen, eiwitten). Melk kan in tussendoortjes vervangen worden door producten zoals yoghurt, calciumverrijkte sojadrinks, kaas, pudding en calciumverrijkte sojadesserts.
Geef de voorkeur aan witte melk en ongesuikerde zuivelproducten. Zuivelproducten met een smaakje zoals drinkyoghurts bevatten veel suiker (vergelijkbaar met frisdrank) en zuren. Dagelijkse inname van zuiveldranken met een smaakje is schadelijk voor het gebit en verhoogt het risico op overgewicht. Suikers veroorzaken gaatjes in de tanden en zuren geven aanleiding tot tanderosie (oplossen van tandglazuur).
%%%FOTO1%%% Pèpé, zo heet onze klaspop. Hij is zelf een kleuter en gedraagt zich ook zo. Soms peutert hij in z'n neus en eet dan z'n vangst op! Samen met de kleuters zullen we Pèpé dus het een en ander moeten leren dit jaar! Pèpé zit al in de klas te wachten op alle nieuwe vriendjes die hij morgen zal zien!