Inhoud blog
 • Wat is een Personal Digital Assistant (PDA)?
 • elektronenbuizen
 • software
 • hardware
 • wat? hoe? computers?
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Marie's secret

  17-12-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is een Personal Digital Assistant (PDA)?
  Een personal digital assistant ofwel een persoonlijke digitale assistent (ook: palmtop, zakcomputer of handpalmcomputer), kortweg pda, is een klein draagbaar toestel dat computer-, telefonie-, fax- en netwerkfuncties combineert. Een pda dient vooral als mobiele telefoon en persoonlijke agenda. Pda's worden grotendeels als verouderd beschouwd door de opkomst van de smartphone.

  17-12-2020 om 10:03 geschreven door marie.christiaen03@gmail.com  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.elektronenbuizen
  De elektronenbuis, ook wel de radiobuis, radiolamp genoemd, was de eerste echte elektronische component. De eenvoudigste elektronenbuis, de diode, bestaat uit een vacuum getrokken glazen buis waarin een gloeidraad geplaatst is die dienstdoet als kathode, met daaromheen een cilindervormig plaatje, de anode. Wanneer de gloeidraad wordt opgewarmd en de anode met voldoende spanning positief is gepolariseerd, zal er een elektronenstroom gaan lopen (Edisoneffect) wanneer de stroomkring tussen de anode en kathode wordt gestolen. Maakt men de anode echter negatief ten opzichte van de kathode dan vloeit er geen stroom. Per definitie loopt een stroom van plus naar min, terwijl de negatief geladen elektronen van min naar plus gaan. 

  17-12-2020 om 09:56 geschreven door marie.christiaen03@gmail.com  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.software
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Software of programmatuur is een geheel van computerprogramma's met bijbehorende data, die bewerkingen en taken uitvoeren. Naast toepassingen voor mainframes, personal computers en spelcomputers, bevatten ook televisies, telefoons en telefooncentrales, auto's en machines sinds de jaren zeventig steeds vaker embedded software. Ok apps op een smartphone of tablet worden software genoemd 

  17-12-2020 om 09:45 geschreven door marie.christiaen03@gmail.com  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hardware
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Met hardware of apparatuur worden in de computertechniek alle fysieke componenten of onderdelen aangeduid die in een computer een rol spelen. De term wordt gebruikt als tegenhanger van software, maar het onderscheid tussen beide is niet altijd even gemakkelijk aan te geven. Voorbeelden van hardware zijn een computer, laptop, personal digital assistant, smartphone en tablet. 

  In de Angelsaksische wereld heeft de term "hardware" een bredere betekenis dan in het Nederlands. In het Engels duidt de term "hardware" niet alleen op computeronderdelen, maar op gereedschappen, bouwmaterialen, machineonderdelen en ijzerwaren in het algemeen.

  16-12-2020 om 12:46 geschreven door marie.christiaen03@gmail.com  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat? hoe? computers?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een computer is een apparaat waarmee gegevens volgens een formele procedures kunnen worden verwerkt. Meestal wordt met het woord computer een elektronisch, digitaal apparaat bedoeld, maar er bestaan ook mechanische en analoge computers. Daarnaast kan een computer in verschillende talstelsels zoals het decimale of binaire stelsel werken. De huidige computers werken altijd in het binaire stelsel. 

  16-12-2020 om 10:19 geschreven door marie.christiaen03@gmail.com  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 14/12-20/12 2020
 • 09/11-15/11 2020

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!