HALLO VANDAAG ZAL IK HET HEBBEN OVER EEN 9 VOLT BATTERIJ.
HIER IS WAT UITLEG OVER DE 9 VOLT BATTERIJ.
-De alkaline 9V batterij (9 volt) is een blokbatterij en is te gebruiken voor vrijwel alle normale toepassingen zoals het gebruik in afstandbedieningen , speelgoed , weegschalen , rookmelders microfoons enz.
Het zijn zondermeer krachtige 9V batterijen , u kunt de alkaline 9V batterijen kopen voor betrouwbare prestaties. U kunt bij ons uitsluitend A merken 9V batterijen kopen zoals Duracell , Varta , Energizer en Ansmann. Bedrijven kopen meestal de alkaline 9 volt industrial varianten blokbatterij van Duracell , Varta of Energizer vanwege hun goede prestaties en handige grootverpakking. Deze 9 volt batterijen zijn echter ook zeer geschikt voor de particuliere markt maar u kunt bij ons ook de retail blisters 9V batterijen kopen uiteraard , de Duracell plus power is hiervan de bekendste batterij. De industrial blokbatterijen zijn vaak goedkoper omdat het grootverpakkingen betreft en hierdoor minder verpakkingsmateriaal nodig is terwijl de kwaliteit gelijkwaardig is. Alleen voor toepassingen waarbij veel vermogen noodzakelijk is of langdurig constant verbruik zoals bijvoorbeeld een rookmelder raden wij de lithium 9V (9 volt) blok batterij aan. Ook worden deze 9 volt batterijen veel gebruikt als back-up batterij voor diverse toepassingen.
Een lithium 9V batterij heeft een veel hogere capaciteit en is veel constanter. De 9V (9 volt) lithium batterijen kunt u bij ons van diverse merken kopen en gaan in een rookmelder tot 7x langer mee. Buiten het feit dat ze veel langer meegaan , zijn deze 9V varianten uiteindelijk ook goedkoper in gebruik , dit is dus wel een goede investering indien uw toepassing hiervoor geschikt is. Oplaadbare 9 volt blok batterijen zijn de vervangers voor de alkaline 9V batterij en kunt u bij ons ook kopen. In combinatie met een goede batterijlader kan een oplaadbare 9 volt batterij een goede vervanging zijn van 9V alkaline batterijen afhankelijk van de toepassing. De oplaadbare 9 volt variant blokbatterij die u kunt kopen is niet voor iedere toepassing een goed 9V alternatief , deze raden wij bijvoorbeeld af in een rookmelder .
Bomen kunnen afhankelijk van de beoogde toepassing op verschillende manieren worden verzaagd. Dat kan in drie verschillende hoofdrichtingen: radiaal,tangeniaal of axiaal.. Bij elke richting gelden verschillende eigenschappen van hout. Bij het zagen moet rekening gehouden worden met krom- en scheluw trekken, zwellen en krimpen ofwel het werken van hout. Ook is er verschil tussen hout afkomstig van de buitenkant van de boom en het veel hardere kernhout. Het spinthout heeft nog een functie bij het transport van groeivocht. Het kernhout dient alleen nog voor stevigheid van de boom. Op het kopse vlak zijn duidelijk de groeiringen te zien.
Op het tangentiale vlak tekenen zich vlamvormige motieven af. Vooral in de meubelindustrie wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Kasten en andere meubelen krijgen een levendig uiterlijk door de vlamtekening.
Bij kwartiergezaagd hout wordt de boomstam eerst in 4 kwarten gezaagd welke vervolgens tot planken worden verzaagd. De groeiringen zijn dan zichtbaar als strepen.
De manier van zagen heeft ook invloed op het werken van hout, met name het krimpen en zwellen. Bij zuiver kwartiergezaagd hout verloopt dit voornamelijk in de breedte en kromtrekken valt niet op.
De tand van de afkortzaag moet de vezel dwars doorsnijden. Als je hier een schulptand gebruikt, worden de vezels niet doorgesneden maar gebroken. Het hout zal dan aan de zijkant en aan de achterkant gaan rafelen. De tand van de afkortzaag hangt voorover, waardoor de tandborst de vezels beter doorsnijdt. De tand heeft een negatieve spaanhoek.
Als de tandborst van de zaagtand een kleine negatieve spaanhoek heeft, dan loopt deze zaag veel 'op stoot'.
Als de tandborst van de zaagtand een grotere negatieve spaanhoek heeft, dan staat deze minder 'op stoot'.
vandaag zal ik het gebben over de bedrading van een lamp .
hier is eerst een beetje uitleg.
Installatiedraad of VD draad is elektriciteitsdraad die gebruikt wordt in een elektrische installatie. Een installatie draad is 1 enkele draad. De draden hebben een massieve koperen kern. Dit koper geleid elektriciteit zeer goed. Ter bescherming van de koperen kern is een isolatie aangebracht, deze bestaat uit vinyl. Vanwege deze vinyl isolatie noemt men installatiedraad ook wel VinylDraad, dit wordt afgekort met VD. Men spreekt daarom ook over vinyldraad of VD-draad. In huisinstallaties (van 230V) worden vier soorten installatiedraden (draadkleuren) gebruikt. Deze installatiedraden worden altijd in combinatie met meerdere kleuren draden in een mantelbuis aangebracht. Het is altijd belangrijk om direct te kunnen zien welke functie een draad heeft. Hiervoor bestaan vaste kleuren die overal in Europa gelden.
Aardedraad, schakeldraad en fasedraad en kleuren
De verschillende kleuren van snoeren en elektriciteits bedrading wordt nog wel eens vergeten of door de war gehaald. Ook de verschillende soorten bekabeling en waar je deze het beste kunt toepassen is niet altijd duidelijk. Denk aan de aardedraad, fasedraad, nul en schakeldraad. Wij willen hier kort uitleg geven over de draadkleuren en de bekabeling en draadkleuren.
Als u zelf gaat klussen hopen wij dat u eerst onze veiliheid pagina heeft bekeken. Zie hoofdstuk over veiligheid.
Hieronder een overzicht van de verschillende kleuren van elektra bedrading en kabels. De draadkleuren die je tegenkomt bij stopcontacten, schakelaars en lampen zijn niet altijd hetzelde in aantal. Een stopcontact wordt aangesloten met een aarde, fase en nul draad. Schakelaars bijvoorbeeld weer met enkel een fase en een schakeldraad. Kijk bij het hoofdstuk over schakelaars en stopcontacten voor meer informatie hierover.
Bij zacht solderen wordt het soldeersel – voornamelijk bestaande uit tin – verhit tot maximaal 450 graden. Het gereedschap voor zacht solderen is een soldeerbout of een soldeerpistool.
Hard solderen is bestemd voor verbindingen die zwaar belast worden, zoals machine- of voertuigonderdelen. Om de hiervoor benodigde temperatuur te bereiken (tot 700 graden) is een gasbrander nodig. Omdat we in dit artikel tips voor beginners geven, laten we deze soldeermethode verder buiten beschouwing.
1 Voorverwarmen
Hitte bevordert de hechting van het soldeersel. Warm de te solderen onderdelen voor door de soldeerbout er een paar tellen tegenaan te houden. NB: doe dit niet met kabels en elektronische componenten, want die kunnen beschadigen door verhitting.
2. Soldeersel aanbrengen
Zo gauw het soldeersel begint te smelten, houd je het op de verbinding tot het is uitgevloeid en de naad tussen de onderdelen dicht is. Dit duurt hooguit een paar seconden. Gebruik niet meer soldeersel dan nodig is: vast is vast en een dikke bult maakt de verbinding niet sterker. Tot het soldeersel gestold is, moeten de onderdelen onbeweeglijk blijven. En let op je vingers, of beter nog: draag een paar goede, nauwsluitende werkhandschoenen. Ook een veiligheidsbril is beslist aan te raden, omdat het hete soldeersel kan spatten.