SLAGROOM Mhm slagroom!! Al denk ik er gewoon aan ik heb er direct zin in LMAO! De stappen en een paar weetjes over slagroom:
Slagroom wordt gemaakt van dunne room, die op de volle melk zit en hier af gehaald wordt. In Nederland is het wettelijk verplicht dat producten die als slagroom worden verkocht, minstens 30% vet bevatten. Let goed op in het schap wanneer je slagroom wil kopen, vaak staat er naast de slagroom ook een 'room' variant. Zorg voor koude matrialen.Zorg voordat je begint met het kloppen van de slagroom dat de kom, de klopper ,maar ook de slagroom zelf goed koud is. Komt de kom net uit de vaatwasser dan hoe je hem gewoon even onder de koude kraan. Mix voorzichtig. Maak bij met gebruik van een elektrische mixer goed erbuiten van andere standen. Begin op de laagste stand en bouw gelijkmatig op. Zet de mixer namelijk gelijk op de hoogste stand , dan zal je slagroom veel minder luchtig zijn.
Slagroomversteviger. Wil je de slagroom gebruiken om een taart mee te vullen dan kan slagroomversteviger een goed idee zijn ^-^ Het zorgt ervoor dat de slagroom zijn vorm langer behoudt en is gewoon te koop in een zakje in de supermarkt !
Bedankt om deze blog te lezen over slagroom ik hoop dat je nu wat meer weet tot volgende week ^-^