Inhoud blog
  • appel zonder/met citroensap
  • wat betekenen volgende termen
  • wat hoort wel/niet in de glasbak
  • bewaartechniek
  • verpakkingsmateriaal
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    techniek

    15-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel zonder/met citroensap

    Hallo vandaag zal ik praten over wat er gebeurt met een appel zonder citroensap en met citroensap Very Happy

    TIJD

    KLEUR APPELSTUKJES ZONDER CITROENSAP

    KLEUR APPELSTUKJES MET CITROENSAP

    00u00

    Wit tot geel kleur

    Wit tot geel kleur

    00u20

    Bruiner geworden

    Het zelfe wit geel kleur

    00u30

    Bruin kleur

    Wit kleur


    15-05-2015 om 14:06 geschreven door biljana dobos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat betekenen volgende termen

    Hallo vandaag zal ik zeggen de volgende termen betekenen Very Happy

    "Ten minste houdbaar tot...": Datum van minimun houdbaarheid op de producten die op kamerT° en vrij lang houdbaar zijn.

    - voorbeelden van producten zijn : chips, fruitsap,...


    "Te gebruiken tot...": Minder dan 5dagen, gekoeld in de winkel na datum risico.

    - voorbeelden van producten zijn : vlees, vis,...


    15-05-2015 om 14:01 geschreven door biljana dobos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat hoort wel/niet in de glasbak

    Hallo vandaag zal ik praten over wat er wel en niet hoort in een glasbak Very Happy

    wel  

     niet

     medicijnflessen

     kristallen glazen

     parfumflesjes

     ovenschalen

     kruidenpotjes

     borden

     waterflessen

     gloeilampen

     glazen potjes

    van dagcréme

     gebroken ruiten


                   


                   


                   


                   


    15-05-2015 om 13:51 geschreven door biljana dobos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewaartechniek

    Hallo vandaag zal ik praten over bewaartechniekenVery Happy

    pasteuriseren : kort verhitten aan (75° - 100°) om microben te doden.

    UHT : ultra hoge t° : kort en hoog verhitten (tot 140°) om microben te doden.

    opleggen in azijn : door het zuur blijft het voedingsmiddel knaperig en gaat zeer lang mee.

    steriliseren : verhitten vanaf (85° - 100°) om microben te doden.

    drogen : het watergehalte uit de voeingsmiddelen halen door : ophangen,uitpersen of vriesdrogen.

    vacuum verpakken : alle lucht weghalen uit de verpakking waardoor micro-organismen geen kans krijgen om te ontwikkelen.

    roken : voedingsmiddelen worden door rook gehaald waardoor de bewaartijd verlengd wordt.


    15-05-2015 om 13:44 geschreven door biljana dobos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verpakkingsmateriaal

    Hallo vandaag zal ik praten over verpakkingsmateriaal en enkele voorbeelden Smile

     verpakkingsmateriaal

     voorbeeld

     papier

     koekjes

     piepschuim

     hamburgers

     plastick

     cola

     glas

     augurken

     karton

     eiren


    15-05-2015 om 13:44 geschreven door biljana dobos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 11/05-17/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 22/09-28/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs