Inhoud blog
  • bewaren van fruitsap en de verpakking van fruitsap
  • bewaartechnieken
  • De Ladder van Lansink
  • Fruitjuice,welkom
  • zekering en aarding
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    techniek@school

    07-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewaartechnieken
    Heyy beste bloggers,Surprised

    Je hebt veel technieken om je voedsel te kunnen bewaren vandaag zal ik er een paar geven die we in de les hebben gezien.

    Je kunt je voedsel namelijk : 

    - pasteuriseren
    - inleggen in
    - steriliseren
    - drogen
    - vacuüm verpakken
    - roken

    Natuurlijk geef ik jullie wat meer info.Wink

    Pasteuriseren 
    is een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten, zonder het product te beschadigen. Het proces is vernoemd naar de uitvinder, Louis Pasteur.
    Afbeeldingsresultaat voor pasteuriseren
    Inleggen in
    is het conserveren van levensmiddelen door het in een conserveermiddel te leggen. Dit kan door: het inleggen in zout, ook pekelen genoemd → pekelharing, pekelvlees, maar ook zuurkool. het inleggen in zuur → tafelzuur, zure bom, piccalilly, rolmops, zilverui.

    Afbeeldingsresultaat voor inleggen in

    Stereliseren
    is het opzettelijk doden van micro-organismen, zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen op of in allerlei materialen of stoffen.

    Afbeeldingsresultaat voor volle melk

    Drogen
    Het drogen van voedingsmiddelen is een van de oudste methoden om ze te conserveren.

    Drogen is het (natuurlijke of kunstmatige) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.

    Drogen is ook de naam van de bewerking waardoor een stof of voorwerp droogt.


    Afbeeldingsresultaat voor gedroogd fruit


    Vacuüm verpakken
    In het dagelijkse taalgebruik hanteert men ook wel de term luchtledig.

    Afbeeldingsresultaat voor vacuum verpakken

    Roken
    is het bewerken van voedsel door het in rook van smeulend hout te hangen.

    Gerelateerde afbeelding

    Dit waren de bewaartechnieken dat we hebben gezien in de les.
    Ik hoop dat jullie het interessant vonden.

    Groetjes van Lotte!Razz









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 07/05-13/05 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs