Inhoud blog
  • Glas
  • bewaartechnieken
  • voedingsmiddelen en hun smaken
  • Bewaren van voedingsmiddelen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Techniek Umar

    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    pictogrammen: ecotasks betekent: de overheid vraagt extra geld voor de schadelijke verpakking. bv batterijen
                             recycleerbaar betekent: hergebruikt
                             het groene punt betekent: dat de fabrieken financiele bijdragen betaald voor het verpakkingsmateriaal
                             barcode/streepjescode betekent: die bevat gegevens omtrent het land van herkomst (80=italie , 50= belgie) , het artikel, het fabrikant & controlegetal. deze code wordt door de scanner in supermarkten gelezen

    waar kan je fruit kopen? fruitwinkel, supermarkten, markt,...

    hoe transporteren we uitheems fruit over een grote afstand? goederenterein, cargovliegtuig,vrachtboten
    wat is het voordeel van containerstransport? veel goederen in 1 keer 

    17-05-2015 om 20:25 geschreven door umar  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glas
    er bestaan 2 soorten glazen: wit glas & gekleurd glas.
    Wit glas word gebruikt voor bv sauzen, fruitsap, ...
    gekleurd glas word gebruikt voor bv wijnflessen, bier, ...

    wat hoort wel en war hoort niet in de glasbak?
    kristallen glazen, kruidenpotjes, waterflessen WEL!
    borden, medicijnflessen, parfumflessen, gloeilampen, ...

    hoe word metaal verwijdert uit glasschreven? Door middel van magneten
    Geef 2 voorbeelden van ondoorzichtige deeltjes tussen de glasschreven
    -Porselein
    -Keramiek
     hoe worden die ondoorzichtige deeltjes verwijderd van glasschreven? door middel van luchtdruk

    17-05-2015 om 20:17 geschreven door umar  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewaartechnieken
    wat is bewaren?
    je eten langer vers houden

    enkele bewaartechnieken:
    UHT= Ultra Hoge Temperatuur = kort & aan zeer hoge temperatuur (135 tot 150 graden celcius ) verhitten
    Steriliseren= Door verhitten alle micro-organismen doden
    opleggen in azijn=Door het zuus blijft de voedingsmiddel knappiger en gaat langer mee
    Pasturiseren=Kort verhitten aan maximum 36graden celcius
    drogen= het watergehalte uit voedingsmiddelen halen dppr ophangen, viesdrogen, uitpersen.
    vacuum verpakken= alle lucht weghalen uit de verpakking waardoor micro-organismen geen kans krijgen om te ontwikkelen
    roken= voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengt


    ten minste houdbaar tot: de datum van minimale houdbaarheid (producten die lang houdbaar zijn) bv suikerwaren, zure producten
    ten gebruiken tot: op producten die zeer gevoelig zijn voor bederf & gekoeld bewaart moeten worden bv melkwaren, kant en klare maaltijden

    17-05-2015 om 20:08 geschreven door umar  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voedingsmiddelen en hun smaken
    Voedingsmiddelen en hun smaak.
    Ons lichaam heeft energie nodig voor een algemene ontwikkeling en om fit te blijven. De energiebron die ons lichaam daarvoor gebruikt is voedsel. Sportlui gebruiken meestal gezonde voeding zodat hun uithouding en kracht groter wordt. Wat eten sommige tennissers tijdens de match? Bananen, energiestaven, druiven of druivensuiker. Een gezond voedingsmiddel is fruit. Fruit is een verzamelnaam voor vruchten die meestal rauw worden gegeten. Ze hebben een zoete of zoetzure smaak.
    3 verschillende smaken die je kunt proeven in je mond:
    Zoet/ Zuur/ Bitter/ Zout 
    Beroepen waar je smaakherkenning nodig hebt.
    Huisman of huisvrouw: Bij het bereiden van maaltijden
    Sommelier: Bij het proeven van wijnen
    Kok of kokkin: Bij het samenstellen van nieuwe gerechten
    Verkoopster van voeding: Kennis bij het verkopen

    17-05-2015 om 19:52 geschreven door umar  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaren van voedingsmiddelen
    Hallo beste lezers!
    In dit bericht wil ik jullie wat meer vertellen over het bewaren van voedingsmiddelen.
    UHT: ultra hoge temperatuur= kort en aan zeer hoge temperatuur (135-150°) verhitten.
    Steriliseren: door verhitting (85-110°) alle micro organismen doden.
    Opleggen in azijn: Door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperiger en gaat zeer lange tijd mee.
    Pasteuriseren: Kort verhitten aan max. 85°.
    Drogen: Watergehalte uit voedingsmiddelen halen: ophangen, uitpersen, vriesdrogen,...
    Vacuum verpakken: Alle lucht weghalen uit de verpakking waardoor micro organismen geen kans hebben om te ontwikkelen.
    Roken: Voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengt word.
    Bijna ieder voedinsmiddel is verpakt. Dit gebeurt meestal in fabrieken. Afhankelijk van het voedingsmiddel kiest men een bepaald materiaal, rekening houdend met de eigenschappen van het materiaal.

    Verpakkingsmateriaal  voorbeeld
     Brik  melk
     Plastic  cola
     Metaal  Erwten
     Karton   Eieren
     Glas  Choco

    17-05-2015 om 19:45 geschreven door umar  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 11/05-17/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs