Inhoud blog
  • Einde project transportmiddel
  • project zeep
  • Einde project energie
  • bureaulamp
  • BEBAT
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn blog!

    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladder van Lansink
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We leerden enkele dagen geleden over de ladder van Lansink.
    Wat is de ladder van Lansink?
    De ladder van Lansink stel een schema voor over hoe we ons afval het best
    kunnen verwerken.
    Het begint onderaan met de minst milieuvriendelijke manier en het eindigt met de 
    meest milieuvriendelijke manier.

    Dus iedereen moet proberen afval zo veel mogelijk te voorkomen!
    Alle beetjes helpen voor een beter milieu.


    30-11-2012 om 19:17 geschreven door Adelisa Maksumic  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf fruitsap gemaakt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben vandaag tijdens de les techniek zelf fruitsap gemaakt!
    Het was superleuk , ik werkte samen met jolien en bram . Ik vond onze fruitsap heel erg lekker.
    We hadden er blauwe kleurstof bij toegevoegd.Dat zorgde voor een leuke frisse kleur.
    Het maken van het fruitsap zelf vond ik heel erg leuk want ik kook graag.De fruitsoorten die wij gebruikten voor
    onze fruitsap waren appel, appelsien,kiwi en witte druiven .Ik vond die fruitsoorten heel goed bij elkaar passen.
    We moesten zelf het fruit en alle benodigdheden meebrengen om de fruitsap te maken.Ik persoonlijk vond deze opdracht
     één van de leukste opdracht die we al in techniek hebben gedaan.Wat ik ook leuk vond is dat we zelf een titel mochten
    bedenken voor onze fruitsap en zelf een etiket mochten ontwerpen . We moesten ook zelf een mooie fles meebrengen om 
    ons fruitsap in te gieten.Toen we klaar waren met het maken van de fruitsap ,mochten we de fruitsap door andere leerkrachten 
    laten proeven.Ik vond het echt een heel tof project en ik denk dat de anderen dat zeker ook vinden!


    30-11-2012 om 18:59 geschreven door Adelisa Maksumic  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaarmethoden
    Ik heb jullie al eerder verteld dat we zelf les moesten geven ,wel we hebben allemaal iets meer geleerd  van een andere groep.Zij hadden het over  enkele bewaarmethoden. Het is heel leerzaam en heel interessant.
    Hier zie je er een paar met een beetje meer uitleg;




    UHT: ultra hoge temperatuur ;kort verhitten aan zeer 
     hoge temperatuur om kiemen te doden  

    pasteuriseren :voedingsmiddelen kort verhitten 
    om se micro organismen op een veilig niveau te brengen

    drogen :het vochtgehalte verlagen om de groei van bacteriën te belemmeren


    opleggen in azijn:door het azijnzuur hebben de microben geen 
    kans op overleven



    vacuüm verpakken :luchtledig verpakken 



    roken :voedingsmiddelen in rook hangen met als reden het afremmen van bacteriën 
                                                                                           groetjes van Adelisa

    28-11-2012 om 00:00 geschreven door Adelisa Maksumic  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les geven
    Tijdens het project fruitjuice kregen we de opdracht om zelf les te geven voor de klas . Ik vond dat wel leuk.We moesten samenwerken in groepjes van drie .We kregen allemaal een onderzoek uit onze projectbundel. Ik werkte samen met bram en jolien . Wij moesten les geven over de verpakking van fruitsap en de pictogrammen. Dat vond ik persoonlijk heel interessant . Ik en mijn groepje hadden een powerpoint presentatie  gemaakt over dat onderwerp. een paar symbolen die je kunt terugvinden op een fruitsapverpakking zijn ecotaxsymbolen ,recycleerbaar,het groene punt en een barcode hier zie je enkele foto's van deze symbolen en een beetje meer uitleg hierover


    ecotax; tax op schadelijke of niet schadelijke verpakkingen

    recycleerbaar;herwerkt, het cijfer verwijst naar het soort plastiek en zijn dichtheid


    het groene punt;de fabrikant betaald een milieubijdrage 
    voor de verwerking van zijn verpakkingsafval
    barcode of streepjescode;die bevat gegevens omtrent het land
    van herkomst ,het artikel, de fabrikant en een controlegetal.Deze
    code wordt door een scanner gelezen

    groetjes van Adelisa

    28-11-2012 om 00:00 geschreven door Adelisa Maksumic  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)

    Archief per week
  • 17/06-23/06 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 17/09-23/09 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs