Inhoud blog
  • Beroepen bij fruitsap maken
  • verpakking van fruitsap
  • smaken
  • Hoe wordt fruitsap gemaakt? + soorten friutsap in handel
  • bewaartechnieken
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Techniek@ school !

    16-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe wordt fruitsap gemaakt? + soorten friutsap in handel
    Hallo allemaal!
    Vandaag ga ik vertellen hoe fruitsap gemaakt wordt en welke soorten er op de markt zijn.

    stap 1 : bewerken en prepareren
    Het fruit wordt schoongemaakt en gesorteerd na het oogsten in het land van herkomst. Het fruit wordt klaargemaakt voor verzending , of direct geperst en geconcentreerd om optimaal gebruik te maken van de transportcapaciteiten. Als de bottelfabriek dichtbij is , kan het sap direct gebotteld worden zonder geconcentreerd en weer verdund te worden.
    stap 2 : verdunnen en bottelen
    In de bottelfabriek wordt het sap verdund met water tot de juiste concentratie. Dit is meestal  de originele concentratie . Verschillende vruchtensappen worden ook gemixt . Tot 15 gram suiker , of meer wordt toegevoegd bij enkele sappen van citrusvruchten. De toegevoegde ingrediënten moeten , als gebruikelijk , op het etiket vermeld worden.
    Het fruitsap wordt gepasteuriseerd aan 85°C à 110°C gedurende 15 seconden en vervolgens snel afgekoeld tot 20°C à 25°C . Zo worden de eigenschappen van het fruitsap optimaal bewaard.

    Soorten fruitsap in handel

    1 Vers fruitsap
    Het sap wordt niet geconcentreerd ,maar onmiddellijk na de oogst gepasteuriseerd en verpakt , pas dan getransporteerd , dan staat op de verpakking 'vers geperst fruitsap ' vermeld.

    2 geconcentreerd fruitsap 
    Dit vinden we in België nauwelijks, maar volop in steden zoals de Verenigde Staten en Zweden . In dit geval koop je zelf het concentraat en leng je zelf met water aan.

    3 nectar
    Bevat minstens 25 tot 50% fruitsap , afhankelijk van het soort vrucht . De twee basisbestanddelen van nectar zijn fruitsap en water. Een nectar is bij gevolg een goede dorstlesser die de eetlust niet remt. Het bevat ook suiker of zoetmaker , kan verrijkt worden met pulp en vitamines.


    Dit was het , hopelijk heb je bijgeleerd! 
    Tot volgende keer!!Wink


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs