Inhoud blog
  • Beroepen bij fruitsap maken
  • verpakking van fruitsap
  • smaken
  • Hoe wordt fruitsap gemaakt? + soorten friutsap in handel
  • bewaartechnieken
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Techniek@ school !

    16-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bewaartechnieken
    Hallo allemaal!Cool
    We zijn in de klas begonnen met een nieuw project , project fruitjuice en we hebben geleerd over bewaartechnieken . I ga jullie daar nu iets meet over vertellen.


    1. pasteuriseren
    = een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten (tot 72° C) .
    Hierbij wordt de smaak van het product het minst aangetast , maar worden ook niet alle bacteriën gedood.

    2. inleggen
    = het zuur zorgt ervoor dat microben hun werk NIET kunnen doen.

    3. steriliseren
    = het opzettelijk doden van micro-organismen ,zoals bacteriën ,virussen , schimmels en sporen. Steriliseren gebeurt door sterke verhitting boven 100°C  , of met een hoge dosis straling. Hierbij gaan alle bacteriën eraan maar verandert de smaak wel.

    4. drogen
    = is het (natuurlijk of kunstmatig) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.

    5. vacuüm 
    = in dagelijks taalgebruik gebruikt het ook wel de term luchtledig

    6. roken
    = het bewerken van voedsel door het in rook of smeulend hout te hangen.

    Dit was het bedankt voor het lezen!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs