Hallo allemaal!
We zijn in de klas begonnen met een nieuw project , project fruitjuice en we hebben geleerd over bewaartechnieken . I ga jullie daar nu iets meet over vertellen.
1. pasteuriseren
= een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten (tot 72° C) .
Hierbij wordt de smaak van het product het minst aangetast , maar worden ook niet alle bacteriën gedood.
2. inleggen
= het zuur zorgt ervoor dat microben hun werk NIET kunnen doen.
3. steriliseren
= het opzettelijk doden van micro-organismen ,zoals bacteriën ,virussen , schimmels en sporen. Steriliseren gebeurt door sterke verhitting boven 100°C , of met een hoge dosis straling. Hierbij gaan alle bacteriën eraan maar verandert de smaak wel.
4. drogen
= is het (natuurlijk of kunstmatig) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.
5. vacuüm
= in dagelijks taalgebruik gebruikt het ook wel de term luchtledig
6. roken
= het bewerken van voedsel door het in rook of smeulend hout te hangen.
Dit was het bedankt voor het lezen!
|