Amber en Dieter hebben deze week het recept van de pompoensoep voor jullie getypt.
INGREDIËNTEN voor 4 personen
600 gram pompoen (in blokjes, zonder schil/zaadjes) 1 ajuin (fijngesneden) 1 wortel (geschild, in blokjes) 1 takje selder (fijngesneden) 2 aardappeien (geschild, in blokjes) 100 ml volle melk boter peper en zout 2 liter water 3 eetlepels peterselie (fijngehakt) 3 bouillonblokjes (kip)
BEREIDINGSWIJZE verwarm de boter in een soepetel en fruit hierin de ajuin .... voeg de wortel / selder / aardappelen en de pompoen toe en fruit alles nog even mee.... doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook.... laat 20 minuutjes doorkoken en mix de soep .... doe er de melk bij / breng op smaak met pepeer en zout / en werk af met de peterselie....
nog een leuke tip
maak speciaal gehaktballetjes voor de pompoensoep voor die soep ingaan worden ze doorprikt met stukjes spaghetti die er een eindje mogen uitsteken..... bij het koken worden die stukjes dus slap en dan is het net of er zitten spinnetjes met witte pootjes in hun soep / heel tof !!!!