Inhoud blog
  • Kevin Hart
  • Micheal Jackson
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    westerse literatuur
    top 20
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.American Smooth

    14. American Smooth is de Amerikaanse tegenhanger van de standaarddansen, meer bepaald de ballroomdans.

    De dans heeft een groot showgehalte: de partners mogen ook los van elkaar of met één hand verbonden dansen waardoor er heel andere figuren ontstaan en er zijn twee lifts (de vrouw van de vloer omhoog tillen) toegelaten wat de dans dan weer spectaculair maakt.

    American Smooth kan gedanst worden als een Engelse wals , als een tango, als een foxtrot (die zowel traag als snel kan gedanst worden zoals dat in de standaarddansen het geval is met de quickstep en de slowfox en tenslotte als een Weense wals. In één Am. Smooth dans mogen ook verschillende ritmes voorkomen. Zoals bij alle American Style ballroomdansen is, in tegenstelling tot de International Style, het volgen van een linksomdraaiende beweging rond de dansvloer een veel minder strikte vereiste.

    wij vonden dit ene speciale dans en wij weten dat  weinig mensen dit kennen. Daarom kozen wij voor deze dansstijl. Hier is een filmpje zodat iedereen kan zien wat het eigenlijk inhoud. Het speciale aan deze dans is dat je met 1 arm mag dansen( als je iemand vast houd).

    http://www.youtube.com/watch?v=9P2fkeoKWH0

     

    01-12-2012 om 11:10 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schreeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15. De Schreeuw is de naam van een viertal schilderijen en een lithografie van Edvard Munch uit 1893. De oorspronkelijke versie van de schreeuw uit 1893 hangt in het Nationaal kunstmuseum in Oslo. Het geldt als het aangrijpendste schilderij van Munch. Het drukt het geestelijke leed en de emotionele kwelling uit die de schilder tijdens bepaalde perioden in zijn leven heeft gevoeld.

    Munch was een voorloper van het expressionisme, een stijl die emoties wilde weergeven.

    De Schreeuw is een psychisch zelfportret van Edvard Munch. Het is een schilderij gebaseerd op een eigen traumatische ervaring.

    De schreeuw is dus geschilderd door Edvard Munch. Hij is geboren op 12 december 1863 in Oslo. Munch was een kunstschilder en hij  begon te schilderen toen hij zeventien was. Een jaar later begon hij zijn studies op de Kunst- en Handwerkschool te Christiania, het huidige Oslo.

    De reden waarom wij gekozen hebben voor dit kunstwerk is omdat het ons aanspreekt. Het kunst werk is zeer goed en mooi geschildert en vooral Mazlum vind dit een mooi kunstwerk, omdat hij vind dat het een speciale kleur combinatie is en hij vind ook dat het heel speciaal geschildert is.
     

    01-12-2012 om 11:02 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Lanoye

    16. Tom Emiel Gerardine Aloïs Lanoye (Sint-Niklaas, 27 augustus 1958) is een Vlaamse schrijver. Lanoye treedt ook op in one-mantheater. In België wordt zijn naam meestal op de Franse manier uitgesproken: /lanwa/.Lanoye was de jongste zoon van een slager.[1] Hij ging in Sint-Niklaas naar het Sint-Jozef-Klein-Seminarie College.[2] Dit was toen nog een jongenscollege. Hij studeerde Germaanse Filologie aan de Universiteit Gent. In die jaren was hij ook actief lid van het vrijzinnige Taalminnend Studentengenootschap (TSG) 't Zal Wel Gaan. Tom Lanoye studeerde af met een scriptie, getiteld De poëzie van Hans Warren.In 1982 was Lanoye uitgever en redacteur van het blad 't Zwarte Gat. Van dit blad verschenen slechts vier afleveringen. Bij de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen van 2000 was Lanoye lijstduwer bij Agalev, om de strijd tegen het Vlaams Blok kracht bij te zetten.In 2003 werd Lanoye de eerste stadsdichter van Antwerpen, waar hij gedurende 2 jaar 13 gedichten schreef.Naast schrijver is Lanoye ook ondernemer, zijn onderneming heet L.A.N.O.Y.E. nv.Tom Lanoye komt vaak op zowel de radio als op televisie, niet alleen in België, maar ook in Nederland. Verder treedt hij op in theaters. Door zijn harde en rake uitspraken staat Lanoye vaak in de publieke belangstelling.Lanoye leeft en werkt in Antwerpen en Kaapstad (Zuid-Afrika).

    Hier zijn enkele van zijn toneelstukken:

    ·         Kartonnen dozen

    ·         Sprakeloos op de planken

    ·         De Russen


    29-11-2012 om 00:00 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Cannaerts

    17. Bart Cannaerts (Duffel, 19 juni 1980) is een Vlaamse stand-upcomedian. Van opleiding is hij bio-ingenieur. Daarna heeft hij enkele jaren les gegeven.

    Cannaerts debuteerde in 2006 en won kort daarna de Culture Comedy Award. In 2007 won hij Humo's Comedy Cup. Op 8 december 2008 trad hij aan als een van de deelnemers aan het zevende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Hij bleef enkele uitzendingen in het spel, maar werd op 11 december naar huis gespeeld door Christophe Deborsu. Hij was kapitein in De tabel van Mendelejev en deed mee aan  mag ik u kussen en een laatste groet op Canvas. Ook vervulde hij de rol van vakleraar genetica in de uitzending van 17 mei 2010 van De klas van Frieda. Op 21 november 2010 en 8 januari 2012 was hij als Bekende Vlaming te zien in het spelprogramma De pappenheimers. In 2012 nam hij opnieuw deel aan De Slimste Mens ter Wereld, waar hij het tot in de halve finale bracht.




    Dit is een heel goede komiek, een van onze favoriete.
    Wij hebben een fragment gekozen waar hij een afrikaan uitlacht in verband met het klimaatsverandering.
    Dit fragment is wel voor het goede doel en dus niet echt.

    http://www.youtube.com/watch?v=pLWeuiKFSBc

    29-11-2012 om 00:00 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Van Ostaijen

    18 . Leopold Andreas Paul Van Ostaijen is geboren in Antwerpen, op 22 februari 1896. Hij was een Vlaams dichter en prozaschrijver.

    Van Ostaijen werd geboren uit een Nederlandse vader (afkomstig uit Steenbergen[1]) en een Vlaamse moeder, afkomstig uit Rekem. Op de middelbare school werd hij als een probleemgeval beschouwd. In juli 1913 werd hij uiteindelijk van school.

     

    MELOPEE

    Onder de maan schuift de lange rivier

    Over de lange rivier schuift moede de maan

    Onder de maan op de lange rivier schuift de kano naar ze
    Langs het hoogriet

    langs de laagwei

    schuift de kano naar zee

    schuift met de schuivende maan de kano naar zee

    Zo zijn ze gezellen naar zee de kano de maan en de man

    Waarom schuiven de maan en de man getweeën gedwee naar de zee

     

    Dit gedicht is ons aangeraden door menneer Joosens.

    Hij is een grote fan van hem.

    Wij geven hem volledig gelijk dat hij dit een goed gedicht vindt.

    Dit is een vorm van absolute poezie en het mooiste aan dit gedicht zijn de klanken

    29-11-2012 om 00:00 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joey trying to speak french

    3. Matt LeBlanc geboren in Newton Massachusetts op 25 juli 1967 is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder meer tien jaar Joey Tribbiani in de televisieseries Friends en Joey.

    LeBlanc speelde ook in een aantal films, waaronder Lost in Space, Charlie's Angels, en Charlie's Angels: Full Throttle. Hij kwam in enkele opeenvolgende afleveringen voor in de Amerikaanse serie Married... with Children en de spin-off van deze serie Top Of The Heap.

    In 2003 tekende hij een contract voor zijn eigen spin-off Joey, gebaseerd op zijn rol in Friends. Deze serie werd na twee seizoenen stop gezet. In 2011 speelde hij een fictieve versie van zichzelf in Episodes. Voor deze rol won hij in 2012 een Golden Globe.

     



    Wij hebben voor hem gekozen omdat wij hem een zeer goede acteur en komiek vinden.
    Wij hebben gekozen voor een fragment waarin hij frans probeert te praten en wij vinden dit een fantastisch fragment.

    http://www.youtube.com/watch?v=DqwzvtjeYBQ

    29-11-2012 om 00:00 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Bang Theory
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19. The Big Bang Theory is een Amerikaanse komische televisieserie van CBS, gestart in 2007. De serie werd bedacht door  Chuck Lorre en Bill Prady. De series is ze sinds 21 december in vlaanderen op 2BE.

    De show gaat over vier vrienden: Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali, die allemaal werken bij Caltech. Het zijn alle vier echte geeks. In hun vrije tijd spelen ze vooral computerspelletjes, lezen ze stripverhalen en kijken ze graag naar sciencefictionfilms

     

    Wij hebben hier voor gekozen om dat wij allebei grote fans zijn van The Big Bang Theory. En omdat wij allebei vinden dat het een voor een goede acteurs zijn. in onze opinie is Sheldon de beste van de serie want hij zorgt steeds voor de hilarische reactie en speelt zijn rol schitterend. En daarom vinden wij dat deze serie zeker in onze top 20 hoort.

    Hier volgt een filmpje waarin we sheldon zijn beste stukjes laten zien.

    http://www.youtube.com/watch?v=M-Y9O7UScbc

    28-11-2012 om 21:00 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R-kelly
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    20
    R-Kelly - If i could turn back the hands of time

    R-Kelly:

    Robert Sylvester Kelly geboren in chichago op 8 januari 1967. Hij is beter bekend als R. Kelly,en is een Amerikaanse R&B-zanger. Hij begon als lid van de groep Public Announcement en startte vervolgens in 1993 een solocarrière. R. Kelly scoorde enkele megahits met I believe I can fly en If I could turn back the hands of time. Daarnaast is hij actief als songwritter en producer

    Het nummer gaat over Kelly die zijn geliefde spijt betuigt en haar vraagt bij hem terug te komen.
    Zij is overleden in een vliegtuig crash op 21 jarige leeftijd.

    Mening: Wij vinden dit allebei een mooi en verwarrmend liedje en wij hebben hier voor gekozen omdat wij het ongeloofelijk vinden dat zij overleden is door een vliegtuig accident en dat hij een liedje heeft geschreven voor haar want hiermee laat hij toch zien dat hij haar echt graag zag en de tekst is ook echt pakkend.

    How did I ever let you slip away
    Never knowing I'd be singing this song some day
    And now I'm sinking, sinking to rise no more
    Ever since you closed the door

    [1] - If I could turn, turn back the hands of time
    Then my darlin' you'd still be mine
    If I could turn, turn back the hands of time
    Then darlin' you, you'd still be mine

    Funny, funny how time goes by
    And blessings are missed in the wink of an eye
    Why oh why oh why should one have to go on suffering
    When every day I pray please come back to me

    [Repeat 1]

    And you had enough love for the both of us
    But I, I, I did you wrong, I admit I did
    But now I'm facing the rest of my life alone, whoa

    [Repeat 1]

    I'd never hurt you (If I could turn back)
    Never do you wrong (If I could turn back)
    And never leave your side (If I could turn back)
    If I could turn back the hands

    There'd be nothing I wouldn't do for you
    (If I could turn back)
    Forever honest and true to you
    (If I could turn back)
    If you accept me back in your heart, I love you
    (If I could turn back the hands)

    (If I could turn back)
    That would be my will
    (If I could turn back)
    Darlin' I'm begging you to take me by the hands
    (If I could turn back the hands)

    I'm going down, yes I am
    (If I could turn back)
    Down on my bended knee, yeah
    (If I could turn back)
    And I'm gonna be right there until you return to me
    (If I could turn back the hands)

    (If I could turn back)
    If I could just turn back that little clock on the wall
    (If I could turn back)
    Then I'd come to realize how much I love you
    Love you love you love you
    (If I could turn back the hands)


    26-11-2012 om 18:44 geschreven door yarakman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yarakman

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    01-10-2012 om 13:50 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 26/11-02/12 2012
  • 01/10-07/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs