Nationaal U16 KVK Westhoek

19-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdverslag Wielsbeke -KVK
WIELSBEKE - KVK WESTHOEK  1-1

De thuisploeg had vorige week de leider in bedwang gehouden en was zeker gebrand om dit vandaag te herhalen. Op een slecht bespeelbaar veld begon KVK hoopgevend aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en de bal ging goed rond. Er werd zelfs mooi voetbal gebracht. De thuisploeg kreeg weinig of geen mogelijkheden om uit te voetballen. KVK was de baas en had de wedstrijd volledig onder controle. Dit resulteerde in enkel kleine kansen. Op de 10de minuut kon Nathan (leider in de deklatcompetitie) vanuit de 2de lijn uithalen en ja hoor de bal strandde op de deklat. Pech voor de roodwitten. De thuisploeg moest veel fouten maken om onze spelers af te stoppen. Uit de vrije trappen konden we niet echt gevaar scheppen. Het was wachten op het eerste doelpunt dat maar niet kwam. Na nog een pegel uit de 2de lijn van een goed opgerukte Thibaut konden we gaan rusten met een 0-0 stand.
Met een goed gevoel, want KVK had duidelijk de bovenhand, begonnen we aan de 2de helft. Nog geen 2 minuten gespeeld of we hadden wederom 2 mooie kansen niet benut om de score te openen. De thuisploeg hanteerde een ander systeem en ging met 4 spelers voorin spelen om zoveel mogelijk de lange bal te kunnen gebruiken. Hierdoor vergaten we een 15-tal minuten te voetballen en deden we mee aan het spel van de geelzwarte brigade uit Wielsbeke. Zolang het 0-0 bleef kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Op één van de zeldzame kansen van de thuisploeg werd de bal na een voorzet aan de eerste paal binnengetikt. De klok wees toen reeds 65 minuten aan dus het einde van de wedstrijd naderde en we stonden 1-0 (onverdiend) in het krijt. Maar wie morst met de kansen krijgt af en toe het deksel op de neus. KVK begon opnieuw beter te voetballen en verhoogde de druk op het Wielsbeekse doel. Met nog 10 minuten te spelen kon Yari dan toch de verdiende gelijkmaker binnen trappen. Nadien kregen we nog de kans op de 1-2 maar Baptiste besloot in het zijnet. Zo bleef de eindstand bij 1-1. We zijn misschien niet beloond volgens het spelbeeld wel kan ik zeer tevreden zijn over het getoonde spel. Jammer van de gemiste kansen doch mag er ook gezegd worden dat de thuisdoelman een goede wedstrijd speelde en zeker een punt heeft gepakt voor zijn ploeg.

Proficiat aan iedereen en kunnen de positieve lijn doortrekken naar de volgende wedstrijden.

Een zeer tevreden trainer

Wim

19-10-2013 om 20:50 geschreven door Wim Nagels

17-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deklatcompetitie + wedstrijd Wielsbeke
U16-ers, Ouders

Hieronder de tussenstand na de training van deze avond. Maxime heeft maandag nog enkele beurten tegoed.