• kavvv
  • w.van.dam2
    vzwfcbriel
    13-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden weekend
    Op zaterdag 16 april 2011 om 15.30 uur speelt BRIEL VOTRACOM op het terrein van CHICAGO  METALIC en zal FC BRIEL POTSTAMPERS het opnemen tegen de 2de in de stand FC LOKEREN deze wedstrijd gaat door op het terrein van DEN HAM in Waasmunster en begint om 14.00 uur.
    Op zondag 17 april 2011 om 10.00 uur geeft VERBROEDERING BRIEL op hun thuishaven FC WIJNVELD 3 partij en dat voor hun laatste wedstrijd van het seizoen 2010 - 2011. Er is een etentje voorzien geschonken door  FAMILIE JANSEGERS, waarvoor dank.

13-04-2011 om 18:17 geschreven door peterwilly

30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbroedering Briel - FC Scoutshuis 81
    Zondag 30 - 01 - 2011 Verbroedering Briel - FC Scoutshuis 81  1 - 0 Terrein bevroren, bespeelbaar, temperatuur -5° N.O. wind Wedstrijdleiding FOUBERT RUDY. Begin wedstrijd 10.15 uur ( scheids had tijd genoeg). Briel trapte af richting kantine (hun geliefde kant) dus gingen ze onmiddelijk in de aanval. Scoutshuis wat verrast( ik ook trouwens) van de snelle start, kreeg zowaar een stormloop van den Briel te verduren.Op de 3de minuut schoot Niko op de paal,meteen daarna een nieuwe Briel aanval, het schot van Glenn werd door de keper in hoekschop geduwd. Sven dropte deze hoekschop in het pak spelers en weer stond de doelpaal in de weg.Verbroedering bleef de eerste minuten baas maar op de 9de minuut, de eerste aanval van Scoutshuis, werd Roger verrast, gelukkig stond Marc op de lijn om een doelpunt te vermijden. De verdediging van FC werd echt onder druk gezet met op de 14 min. een open kans voor Glenn die de bal vergat (gladheid terrein zeker). Even later was het Nicola die, op een pas van Sven, de bal niet tussen de palen kreeg. Op de 20ste min. nog een aanval van Verbroedering, weer een bal van Sven op het hoofd van Glenn (altijd aanwezig) en zo recht in de handen van de doelman. Rond de 22ste minuut werd Kris ( vrijdag gekwets) vervangen door Ivanneke. Niet dat Scoutshuis vergat te voetballen maar door de verdediging van verbroedering geraakten ze niet. Als ze dan toch nog eens, op de 36ste minuut, door de verdediging van den Briel geraakten was het ditmaal Andy die met een allerte tussenkomst Scoutshuis het scoren kon beletten. Roeland kon vanop een 20 meter nog eens uithalen waar de keper van Scoutshuis echt problemen mee had. Niko kreeg nog eens een kans met een mooie pas van Wim om te scoren, net naast. Scoutshuis kwam beter en beter in de match en kreeg daardoor 2 corners op evenveel minuten. Weinig later trachte een speler van FC voorbij Ivanneke te geraken, doch deze werd foutief gestopt met gevolg een gele kaart voor onze nummer 2 (Ivanneke).Noteren we nog de feiloze tussenkomsten van Kristof en het betere werk van de flankspelers Sven en Wim De Loose. De eerste speelhelft werd afgeblazen na 46 minuten met een gelijke stand 0 - 0.
    De 2de speelhelft werd aangevangen om 12.10 uur. Briel heeft 2 vervangingen doorgevoerd. Uit Nicolas en Wim De Loose, in Michel en Harold.
    Scouthuis trapte af en stormde direct op het brieldoel af, gelukkig stond daar een koelbloedige Kristof . De eerste aanval van Briel kwam via Niko en flankspeler Sven bij Glenn en weer was er de keper van Scoutshuis die er tussen zat. De aanvallen van Verbroedering waren weeral regelmaat, maar telkens zat er een been van verdediger of keper tussen om het zo verdiende doelpunt te voorkomen. 60ste min., de zoveelste hoekschop van Sven, via Glenn kwam de bal bij Niko die doorgaf een Harold ( een aanval uit het boekje) doch deze vergat de bal gewoon in doel te trappen tot zijn eigen frustratie. Lang duurde het niet of Harold zelve kon de verdediging van Scoutshuis verschalken en de bal doorschuiven naar Glenn. Weer stond de doelman op zijn plaats. 64ste minuut nog brielaanval die van achteruit kwam, via het middenveld, Glenn bereikte, deze kon met de tip van de voet de bal nog doorschuiven naar Niko die naast de doelman van Scoutshuis de 1 - 0 op het bord zette.
    Een zucht van verluchting ging door het stadion Hi Hi . Met een inworp kon Scoutshuis nog eens gevaarlijk zijn, met een mooie deviatie raasde de bal net naast het doel van Roger. Op de 75ste minuut was het zowaar 2 - 0, een terugspeelbal werd door de doelman verkeerd ingeschat, de bal ging gelukkig voor hen net naast. Scoutshuis kwam nog eens in de buurt van het brieldoel maar een attente Roger kon het gevaar keren. 80ste minuut goed afstands schot van Roeland. De Briel bleef maar aanvallen, nu een goed samenspel tussen Harold en Glenn, weer was de doelman allert. Noteren we nog een vrije trap van Roeland, Glenn(weer hij) met een bal naast en een dribbel van Sven die ongedaan werd gemaakt door de verdediging. Na 86 minuten werd Glenn in de 16 neergehaald, penalty tot gevolg. Roeland nam de taak op zich om deze te trappen tot zijn eigen en onze verbazing lande de bal op de deklat. Kristof kwam samen met Andy nog een in de aanval maar de moe gestreden Harold kon zijn lijf niet goed meer zetten en zo bleef het na 93 minuten 1 - 0. Genoteerd door uw verslaggever de Roger heeft in de 2de speelhelft maar 6 tussenkomsten moeten doen. Prachtige wedstrijd proficiat.

Spelde niet:  Verrydt Jef

Vervangingen:  uit  22'  De Vuyst Kris       in  De Pauw Ivan
                               uit  45'  Michiels Nicolas   in  Spillemaeckers Michel
                               uit  45'  De Loose Wim     in  Vercauteren Harold

Verbroedering Briel speelde met:  Nicolas Michiels - Van Den Eynde Kristof - Niko Jansegers - De Pauw Ivan - Marc Vanherstraeten - Christophe Van Achter - Andy Van Verre - Harold Vercauteren - Glenn Siccard - Kris De Vuyst - Wim De Loose - Roeland Moeyersons - Jef Verrydt - De Smet Sven - Spillemaekers Michel

30-01-2011 om 20:44 geschreven door peterwilly

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappen Steels - FC Briel Potstampers
    Wedstrijd van 29 - 01 -2011
    Trappen Steels - FC Briel Potstampers AFGELAST
    Scheidsrechter WITTOCK  RUDI  heeft na keuring van het terrein de wedstrijd afgelast. Reden: te veel onheffenheden en putten op de grasmat dat tevens hard bevroren was. Het was wel de enige zaterdagwedstrijd dat afgelast werd. Datum van deze afgelaste wedstrijd wordt later mede gedeeld.

30-01-2011 om 17:19 geschreven door peterwilly

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag Stadhuis B - Briel Votracom
    Verslag Stadhuis B - Briel Votracom
    gemaakt door Andy Miceli

Bijlagen:
    Wedstrijdsverslag 29-01-2011.doc (37 KB)

30-01-2011 om 17:10 geschreven door peterwilly

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2011
    Zaterdag 29 - 01 -2011:  Stadhuis B - Briel Votracom en  Trappen Steels - FC Briel potstampers
    Zondag  30 - 01 -2011:   Verbroedering Briel  - FC Scoutshuis 81
    Supporters allen op post

29-01-2011 om 12:01 geschreven door peterwilly

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag Amistad - Verbroedering Briel
    Zondag 23 - 01 -2011 Amistad - Verbroedering Briel 1 - 3  Terrein Witte Molen goed. Goed weer wind uit N.W. Wedstrijdleiding DE LOOSE BOUDEWIJN. Verbroedering Briel kwam met 14 spelers aan de start. Bij afwezigheid van Jef was het de Roger die in het doel plaats nam en stonden Michel en den Delle langs de kant. Ondanks de laatste plaats van Amistad speelden zij het spel goed mee. Zelfs zo goed dat ze als eerste scoorden. Het was Andy die een van de aanvallers van Sint Niklaas in de 16 hinderde maar de scheids gaf strafschop (was wel geen overdreven fout) gevolg 1 - 0 voor de thuisploeg en niet onverdiend zegt men. Verbroedering Briel deed wat het kon en na een paar hoekschoppen, waar Markske altijd komt postvatten in de 16, was het dan zover, met een krachtige kopbal, zoals hij alleen dat kan, verschalkte hij de thuisdoelman. 1 - 1 was dan de stand. Veel veranderde er niet meer in de eerste speelhelft, met nog een paar goeie kansen aan beide zijden ging men met 1 - 1 als ruststand de kleedkamers in. Weze gezegt dat onze gelegenheidsdoelman Christophe al een paar schitterende tussenkomsten had gedaan.
    De tweede speelhelft werd aangevangen met Michel in plaats van Christiaan. De Briel begon wat steviger aan de match wat resulteerde in mooie combinaties. Mede door een sterk spelende achterlijn (Niko, Marc en co) werden vele ballen in de richting van het Amistad doel gedropt. Het was na de zoveelste overtreding dat Roeland, net buiten de 16, een vrije trap mocht nemen. Deze was zo hard en juist geplaats dat de nochthans uitstekende doelman van Amistad perplex stond, stand 1 - 2. Na 60 minuten kwam Wim Delforge, Wim De Loose vervangen wat een paar verschuivingen te weeg bracht. Nicolas werd met een geel kartonnetje bedacht na wat geduw met een tegenstrever. Het werd uiteindelijk nog 1-3
    want deze maal was het een speler van Verbroedering die in de 16 tegen de vlakte werd gemaaid, penalty was het verdikt van de wedstrijdleider.
    Glenn klaarde de klus met een zachte en in het midden getrapte bal, gelukkig voor ons dat de doelman een kant koos...... (van horen zeggen)
    Er veranderde niet veel meer aan het spel en bij een 1 - 3 overwinning van Verbroedering Briel floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Proficiat aan de hele ploeg en zijn gelegenheids afgevaardigde François.
    Vervangingen:  in 45'  Spillemaeckers Michel   uit: Van Troyen Christiaan
                               in 60' Delforge Willem             uit: De Loose Wim
    Verbroedering Briel speelde met: Van Achter Christophe - Jansegers Niko - De Loose Wim - Vanherstraeten Marc - Van Verre Andy - Kegels Gunther - Moeyersons Roeland - Siccard Glenn - Van Troyen Christiaan - Michiels Nicolas - De Vuyst Kris - Spillemaeckers Michel  en Delforge Willem

29-01-2011 om 11:18 geschreven door peterwilly

28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Briel Votracom - Noeveren
    Zaterdag 22/01/2011. Briel Votracom - Noeveren 1-3 Begin 12.55 uur Terrein goed, weer goed lichte N.W. wind. Wedstrijdleiding BELLENS LEO. Er zijn van daag twee wedstrijden Votracom en Potstampers - gevraagd werd om de kleedkamers zo snel mogelijk te ontruimen voor de volgende ploegen, wat goed opgevolgd werd. Bij de start werd het al duidelijk dat de ploeg uit Boom geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. Deze ploeg met nogal wat (oudere) ervaren spelers vloog er meteen in. Briel Votracom begon zoals gewoonlijk heel voorzichtig en taste de bezoekers af. Door vandaag 4 ploegen met supporters over de vloer te krijgen heeft uw verslaggever wienig van de wedstrijd gezien. Het eerste doelpunt werd gescoord door de bezoekers 0 - 1 en heb dan horen zeggen "niet onterecht". Votracom liet zich echter niet naar de slachtbank leiden en voetbalde gezwind mee, de ervaren spelers van Noeveren waren heel gevaarlijk bij het recuperen van de bal doch onze verdediging kon je dan op geen foutje meer betrappen. Rond de 23ste minuut werd Samuel vervangen door Nicky. Op een tweetal minuten voor het einde van de eerste speelhelft dwongen de spelers van den Briel een hoekschop af. Robin achter de bal en met een perfecte trap schilderde hij de bal op het hoofd van Thomas De Bleser. Zoals een echte kopbalspecilalist joeg hij de bal zo hard hij kon, met keper en al, in het doel. De rust werd bereikt met een 1 - 1 gelijke stand en dat was niet onverdiend.
    De tweede speelhelft werd met volle moed aangevangen maar al vlug bleek dat de ploeg uit Noeveren veel sterker leek dan in de eenwedstrijd waar Briel Votracom op verplaatsing 1 - 1 gelijk ging spelen. Er werden in de 2de speelhelft nog twee vervangingen doorgevoerd, niet dat het nodig was, iedereen heeft graag wat speelminuten. Zo was er op de 46ste minuut (een speelhelft duurt 35') Dieter die vervangen werd door Jeff en kwam Bart Segers op de 65ste minuut Nico Pauwels vervangen. Zelfs door deze vervangingen kon Votracom het tij niet meer keren en scoorden de mannen van Boom nog twee mooie doelpunten - een ervan was waarschijnlijk bedoeld als voorzet maar de bal ging in de kleinste hoek tussen paal en keper binnen ( ook van horen zeggen). Eindstand werd zo bereikt met 1 - 3. Met opgeheven hoofd, maar toch een beetje teleurgesteld, mochten de mannen van den Briel het terrein verlaten.
    Vervangingen: 23ste min. uit: Samuel Potvin   in: Nicky Vergauwen
                              46ste min. uit: Dieter Cools     in: Jeff Merckx
                              65ste min. uit Nico Pauwels    in: Bart Segers
    Briel Votracom speelde met: Andy Miceli - Samuel Potvin - Jeroen Lauwers - Tom Verlinden - Jasper Tersago - Thomas De Bleser - Nico Pauwels - Henry Chong - Robin De Smet - Sander Van De Wiele - Dieter Cools - Bart Segers - Jeff Merckx en Nicky Vergauwen

28-01-2011 om 17:31 geschreven door peterwilly

27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag FC Briel Potstampers - Redstar 93
    Zaterdag 22 januari 2011 FC Briel Potstampers  - Redstar 93  2- 3 stopgezet 80 min. Goed voetbalweertje, terrein goed ; scheidsrechter OSMAN KAPLAN, start wedstrijd 15.00 uur.
    FC zonder zijn vaste doelman Marc, dus met gelegenheidsdoelman Cauwie ( Steven) in het doel begon goed aan de wedstrijd met een paar kansen vooe De Saeger en Pauwels. op de 20ste minuut was het dan toch raak na een collectieve aanval afgewerkt door Nicola met een laag schot. Potstampers dat weer maar met 11 spelers waren, door blessures en werken ( geen schorsingen), was doorlopend de betere ploeg maar overhaasting en pech hieden den briel van verdere doelpunten. Op een van de schaarse tegenaanvallen van Redstar werd het zowaar 1-1. Even later werd het na mistasten van de gelegenheidsdoelman (Cauwie) zelfs 1-2. Zo werd ook de rust bereikt.
    Met volle moed ging FC Briel, na de rust, op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks het puike werk van de bezoekende doelman wist Tom De Saeger de gelijkmaker in de netten te trappen 2-2. Tom De Saeger, beste speler van Briel, werd voor de zoveelste keer zwaar aangetrapt. Gevolg een zware kwetsuur, rood voor de speler en protest van andere spelers. een tweede Redstar speler kreeg dan ook nog een rode kaart en de poppen waren aan 't dansen. Steven kwam zich in de debatten mengen met als gevolg ook een rode kaart, en een vechtpartij die zich op en naast het terrein verder zette. Bij een 2-3 stand en nog een 10 tal minuten te spelen vond de scheids het welletjes en blies hij de wedstrijd af. Werk voor de groene tafel, dus Romy kan het samen met haar neef Steven ( Cauwie ) gaan uitleggen in Sint Niklaas. Vermelden we nog dat ook Nicola met een schouderblessure het veld had moeten verlaten. Afwachten wat de beslissingen van de strafcommisie zal zijn.